reklama

Co s bílky, které zbydou po pečení? Využijte je na kokosky nebo piškotový chlebíček

Pavlova podle Pavla Berkyho

Ingredience

  • 8 bílků
  • 400 g cukru krupice
  • 5 g kukuřičného škrobu
  • vinný ocet
  • sůl
  • čerstvé lesní ovoce na ozdobu

Citrusový krém

  • 1 ks citronu
  • 1 ks limetky
  • 2 žloutky
  • 50 g cukru krupice
  • 50 g másla

Postup

  1. Troubu předehřejte na 100 °C.
  2. Do mísy dejte bílky, 1 polévkovou lžíci cukru a špetku soli. Začněte je šlehat do polotuha. Přidejte škrob, 2 lžíci octa a za stálého šlehání postupně přidávejte zbytek cukru.
  3. Na plech s pečícím papírem vytvarujte z tuhého sněhu mini dortíky dle chuti a dejte sušit do trouby na 2 hodiny.
  4. Na citrusový krém smíchejte v rendlíku šťávu z obou citrusů se žloutky a cukrem a vše promíchejte aby se suroviny propojily.
  5. Rendlík postavte na mírný plamen a za stálého míchání připravte krém.
  6. Poté ho přendejte do misky, zakryjte potravinovou folií aby se nevytvořil škraloup a nechte krém vychladnout.
  7. Po upečení Pavlovu nechte zcela vychladnout, poté ji přelijte citrusovým krémem a nakonec dozdobte lesním ovocem dle chuti.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama