reklama

Chřestová sezona začíná: Uvařte si podle našich receptů

Co budete potřebovat:

  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 100 g sýru Tre Corti nebo Gran Moravia
  • 100 g italského specku Gran Moravia nakrájeného na tenké plátky
  • extra panenský olivový olej na vytření pekáčku

Postup

  1. Tvrdé konce chřestu jemně oloupejte.
  2. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte chřest a vařte asi 5 minut. Chřest musí zůstat křupavý.
  3. Poté ho okamžitě zchlaďte v ledové vodě, tím si chřest zachová svěží zelenou barvu.
  4. Olivovým olejem jemně vytřete pekáček. Každý stonek chřestu omotejte italským speckem. Rozložte vedle sebe do pekáčku.
  5. Na chřest nastrouhejte sýr Tre Corti (lze použít také Gran Moravia) a nakonec zakápněte olivovým olejem.
  6. Pečte v troubě na 180°C do lehkého zezlátnutí sýra. Podávejte s bagetkou a bílým vínem Pinot Grigio.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama