Chřestový salát se zastřeným vejcem
Co budete potřebovat:
dresink
na ozdobu
Postup
- Chřest oloupeme, spaříme ve vroucí osolené vodě podle velikosti chřestu na skus a následně zchladíme v ledové vodě. Chřest osušíme a nakrájíme na špalíky velké 1 cm.
- V osolené vodě s octem připravíme klasickým způsobem přes naběračku zastřené vejce. Vejce vyklepneme do naběračky a ta se pak ponoří do roztočené vroucí vody. Když se vejce na okrajích zpevní, vyklopí se do vody a vaří 2 minuty.
- V rendlíku si přepustíme čerstvé máslo, během přepouštění neustále mícháme, aby nedošlo k připálení.
- Máslo necháme vychladnout a přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na jemné kostičky společně s na jemno nakrájenými šalotkami a česnekem.
- Nakonec dochutíme vinným octem, olivovým olejem, solí a pepřem.
- Chřest přelijeme dresinkem, vejce položíme na talíř vedle a ozdobíme na plátky nakrájenou ředkvičkou.
TIP: Pokud nechcete dělat zastřené vejce, můžete ho jen vařit ve skořápce 4 minuty.
Další skvělý recept na úpravu chřestu najdete na vaření.cz.