reklama

Chřestová sezona je tu: Vynikající recepty, které stojí za vyzkoušení

Chřestový salát se zastřeným vejcem

Co budete potřebovat:

  • 4 ks vajec

  • špetka soli

  • 200 g bílého chřestu

  • 10 ml vinného octa

  • 1 špetka mletého černého pepře

  • 200 g zeleného chřestu

dresink

  • 1 stroužek česneku

  • 2 ks šalotky

  • 10 ml vinného octa

  • 1 špetka mletého černého pepře

  • 100 g másla

  • 20 ml olivového oleje

  • 100 g kořenové zeleniny

  • 1 špetka soli

na ozdobu

  • 1 ks ředkvičky

Postup

  1. Chřest oloupeme, spaříme ve vroucí osolené vodě podle velikosti chřestu na skus a následně zchladíme v ledové vodě. Chřest osušíme a nakrájíme na špalíky velké 1 cm.
  2. V osolené vodě s octem připravíme klasickým způsobem přes naběračku zastřené vejce. Vejce vyklepneme do naběračky a ta se pak ponoří do roztočené vroucí vody. Když se vejce na okrajích zpevní, vyklopí se do vody a vaří 2 minuty.
  3. V rendlíku si přepustíme čerstvé máslo, během přepouštění neustále mícháme, aby nedošlo k připálení.
  4. Máslo necháme vychladnout a přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na jemné kostičky společně s na jemno nakrájenými šalotkami a česnekem.
  5. Nakonec dochutíme vinným octem, olivovým olejem, solí a pepřem.
  6. Chřest přelijeme dresinkem, vejce položíme na talíř vedle a ozdobíme na plátky nakrájenou ředkvičkou.


TIP: Pokud nechcete dělat zastřené vejce, můžete ho jen vařit ve skořápce 4 minuty.

Další skvělý recept na úpravu chřestu najdete na vaření.cz.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama