Salát s chřestem a vejci
Co budete potřebovat:
podle chuti
Postup
- Kozí tvaroh či měkký sýr rozmícháme s mlékem na hladký řidší krém, který ochutíme sekaným koprem, solí a pepřem. Takto připravený sýrový dip necháme v chladu rozležet.
- Bílý chřest očistíme od dřevnatých částí, oloupeme a nakrájíme na 2 - 3 cm dlouhé kousky. Kousky chřestu uvaříme v osolené a citronovou šťávou ochucené vodě doměkka a necháme okapat.
- Ředkvičky očistíme a nakrájíme na kolečka. Vejce uvaříme na hniličku, oloupeme a rozkrojíme na poloviny.
- Směs listových salátů opatrně promícháme s chřestem a ředkvičkami, rozdělíme na porce a obložíme vařenými vejci.
- Salát s chřestem a vejci pokapeme sýrovým dipem a podáváme s opečenými toasty.
Další skvělý recept na úpravu chřestu najdete na vaření.cz.