reklama

7 vynikajících a zdravých receptů z polenty: Připravte ji na sladko i na slano

Bramborovo-polentové ovocné knedlíky

Ingredience:
300g vařených brambor
150g instantní polenty
2 lžíce moučkového cukru
1 vejce
švestky
mák
rozpuštěné máslo

Postup:

  1. Brambory uvařte vcelku a nechte vychladnout. Poté je nastrouhejte na jemném struhadle a nebo je rozmašírujte šťouchadlem na brambory. Přidejte jedno vejce, dvě lžíce moučkového cukru a 150g polenty a vypracujte těsto, které je velmi podobné tomu na klasické bramborové knedlíky.
  2. Švestku (nebo jiné vybrané ovoce) v tomto těstě obalte a vařte ve vroucí vodě asi 7 minut. Podávejte zasypané mákem a cukrem, přelité máslem, a nebo třeba se sladkou strouhankou či oblíbeným sirupem.

Recept z mamavkuchyni.cz

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama