Salát z pečené zeleniny
Ingredience pro dvě porce:
- 1 cuketa
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 500 g cherry rajčat
- 1 fenykl
- 1 jarní cibulka
- 2 hrsti čerstvé rukoly
- 100 g sýru feta
- olivový olej
- 1 lžíce piniových oříšků
- citronová šťáva
- sůl, pepř
Postup:
- Troubu rozehřejte na 220 °C, program grilování.
- Všechnu zeleninu dobře omyjte, zbavte přebytečných částí, jako jsou například semínka z paprik, stonky, dřevnaté konce atd.
- Cuketu nakrájejte na kolečka, papriku překrojte na čtyři části, stejně jako fenykl, rajčata můžete ponechat vcelku spolu s jarní cibulkou. Vše vyskládejte na plech, bohatě zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete.
- Vložte do trouby a pečte přibližně 30 minut nebo dokud nebude zelenina mít zlatavé okraje.
- Piniové oříšky na sucho opražte na pánvi.
- Hotovou opečenou zeleninu smíchejte spolu s čerstvou rukolou a sýrem feta. Vše posypte piniovými oříšky.
- Salát z pečené zeleniny můžete doladit přidáním olivového oleje, citronové šťávy a případně soli.
Recept z Kitchenstory.cz