reklama

7 paleo receptů, které zvládne každý

Taco Peppers

Ingredience:

Náplň:

  • 800 g mletého hovězího masa
  • 3 střední papriky
  • 3 na kostičky nakrájená rajčata
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrnek strouhaného sýra (eidam, čedar)
  • 1-2 lžičky římského kmínu
  • koriandr
  • mleté chilli
  • himálajská sůl
  • pepř
  • ghí

Koriandrová smetana:

  • 190 g zakysané smetany
  • 1/2 hrnku nasekaného čerstvého koriandru
  • 2 lžíce šťávy z citronu nebo limety
  • 1 stroužek česneku
  • himálajská sůl
  • pepř

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. Na pánvi s rozehřátým ghí zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, poté zvýšíme teplotu a přidáme mleté maso, které krátce orestujeme a poté podlijeme vodou.
  3. Přidáme nakrájená rajčata, římský kmín, koriandr, chilli, česnek, sůl a pepř a vše necháme 30-40 minut společně podusit.
  4. Omyté papriky opatrně rozřízneme na dvě poloviny a očistíme je od semínek.
  5. Dno každé papriky posypeme strouhaným sýrem a až po okraj naplníme hotovou masovou směsí.
  6. Plněné papriky vyskládáme na plech, vložíme do trouby a pečeme 12-15 minut.
  7. Mezitím ve středně velké misce smícháme kysanou smetanu společně s čerstvým koriandrem, strouhaným česnekem, šťávou z citronu, solí a pepřem a hotovou směs dáme vychladit do lednice.
  8. Poté vyndáme papriky z trouby, posypeme je strouhaným sýrem a dáme ještě na 2-3 minuty zapéct.
  9. Hotové papriky ozdobíme koriandrovou smetanou a nakrájeným avokádem.
  10. Ihned podáváme.

Recept z Cukrfree.cz

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama