Na pánvi s rozehřátým ghí zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, poté zvýšíme teplotu a přidáme mleté maso, které krátce orestujeme a poté podlijeme vodou.
Přidáme nakrájená rajčata, římský kmín, koriandr, chilli, česnek, sůl a pepř a vše necháme 30-40 minut společně podusit.
Omyté papriky opatrně rozřízneme na dvě poloviny a očistíme je od semínek.
Dno každé papriky posypeme strouhaným sýrem a až po okraj naplníme hotovou masovou směsí.
Plněné papriky vyskládáme na plech, vložíme do trouby a pečeme 12-15 minut.
Mezitím ve středně velké misce smícháme kysanou smetanu společně s čerstvým koriandrem, strouhaným česnekem, šťávou z citronu, solí a pepřem a hotovou směs dáme vychladit do lednice.
Poté vyndáme papriky z trouby, posypeme je strouhaným sýrem a dáme ještě na 2-3 minuty zapéct.
Hotové papriky ozdobíme koriandrovou smetanou a nakrájeným avokádem.