hrst hladkolisté petržele (vyzkoušejte i mátu a koriandr)
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C. Všechnu zeleninu i česnek očistěte, nakrájejte na kusy velké přibližně 2 cm a položte na velký plech. Přidejte i vařenou propláchnutou cizrnu, pokapejte olivovým olejem, posypejte kořením, solí, promíchejte a dejte do trouby péct do zlata přibližně na 25 minut.
Část pečeného květáku a cizrny si odložte stranou. Vývar přiveďte k varu a přidejte do něj zbylou zeleninu. Jakmile bude zelenina měkká, rozmixujte polévku na jemný krém. Na závěr ještě přidejte smetanu na zjemnění, prohřejte a můžete servírovat posypanou pečeným květákem, cizrnou, čerstvými bylinkami a třeba i špetkou marockého koření.