reklama

7 paleo receptů, které zvládne každý

Květáková krémová polévka

Ingredience:

  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 květák
  • 2 fenykly
  • 3 mrkve
  • 1 petržel
  • 3 střední brambory
  • 5 stroužků česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 konzerva cizrny nebo ekvivalent uvařené sušené
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky sladké či pálivé papriky
  • chilli podle chuti
  • 1 lžička semínek koriandru
  • špetka kurkumy
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky fenyklu
  • 1/2 lžičky mletého závoru
  • 250 ml sladké smetany
  • hrst hladkolisté petržele (vyzkoušejte i mátu a koriandr)

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Všechnu zeleninu i česnek očistěte, nakrájejte na kusy velké přibližně 2 cm a položte na velký plech. Přidejte i vařenou propláchnutou cizrnu, pokapejte olivovým olejem, posypejte kořením, solí, promíchejte a dejte do trouby péct do zlata přibližně na 25 minut.
  2. Část pečeného květáku a cizrny si odložte stranou. Vývar přiveďte k varu a přidejte do něj zbylou zeleninu. Jakmile bude zelenina měkká, rozmixujte polévku na jemný krém. Na závěr ještě přidejte smetanu na zjemnění, prohřejte a můžete servírovat posypanou pečeným květákem, cizrnou, čerstvými bylinkami a třeba i špetkou marockého koření.

Recept z Kitchenette.cz

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama