Burger se sýrem a chipsem
Suroviny pro 4 osoby:
- 4 bulky
- 4 asi 1 cm tenké plátky sýra Grillami
- 60 g sýra Gran Moravia
- rukola
- sůl, pepř
- citron
- extra panenský olivový olej
- rajčatové pesto rosso
Sýry zakoupíte v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia.
Postup:
Chips z Gran Moravia:
- Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
- Plech vyložte pečicím papírem a nastrouhejte na něj na jemném struhadle 4 hromádky sýru Gran Moravia.
- Pečte 5-10 minut dozlatova.
- Nechte vychladnout.
Burger:
- Bulky rozkrojte a z vnitřní strany opečte. Na spodní půlku rozetřete rajčatové pesto.
- Plátky Grillami osušte papírovou utěrkou a na grilu opečte z každé strany do zlatova.
- Rukolu pokapejte citronem a olivovým olejem.
- Na půlku s pestem položte plátek ogrilovaného sýra, na něj rukolu a nakonec chips z Gran Moravia. Přiklopte horní částí bulky a podávejte.