Pořad Prostřeno: Vyzkoušejte nové recepty!
Pořad Prostřeno se vrátil do normálních kolejí a my pro vás máme nové recepty.
S koncem prázdnin se opět televizní pořady vrací do svých kolejí a vás čekají nové díly pořadu Prostřeno. Z prvního týdne jsme pro vás sestavili menu, které můžete o víkendu vyzkoušet.
Nové recepty, noví lidé, ale ve starém dobrém pořadu Prostřeno, který běží každý všední den od 18:00 hodin na Prima family. Pusťte se do vaření a pochutnejte si na novém receptu.
Tomatová polévka
Budete potřebovat:
- 1 litr rajčatového pyré
- 4 rajčata
- 4 lžíce cukru
- 1 špetka skořice
- 1 špetka soli
- hrst čerstvé bazalky
- 50 g parmezánu
- 7 kusů hřebíčku
- pepř
- 1 cibule
Povaříme si v hrnci pyré s pokrájenými rajčaty. Směs pocukrujeme, osolíme a okořeníme. Vaříme vše až do rozvaření. Polévka musí být hustší. Komu vadí kousky rajčat, může si polévku rozmixovat. Při servírování do talíře nasypeme trochu parmazánu, zakapeme olivovým olejem a ozdobíme bazalkou.
Vepřové ragú s těstovinami
Budete potřebovat:
- 1 kg vepřové plece
- vývar
- mouku
- kouření dle chuti
- sterilovaný hrášek
- olej
- těstoviny
Maso si nakrájíme na kostky a orestujeme zprudka na oleji. Podlijeme vývarem a necháme dusit doměkka. Přidáme hrášek a chvilku ještě povaříme. Ke konci zahustíme moukou, kterou si rozmícháme v trošce vody. Podáváme s uvařenými těstovinami, které máme rádi.
Tvarohová bábovka
Budete potřebovat:
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g plnotučného tvarohu
- 250 g cukru
- 250 g másla
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- špetku soli
- 1 balení máčených hrozinek
Oddělíme si žloutek od bílku. Žloutek vyšleháme s cukrem a máslem. Přidáme tvaroh, mouku, prášek do pečiva, sůl a hrozinky. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh. Pečeme asi jednu hodinu na 180 stupňů. Pokud se vám těsto bude připalovat, přikryjte ho alobalem.