reklama

Pořad Prostřeno: Vyzkoušejte nové recepty!

Pořad Prostřeno se vrátil do normálních kolejí a my pro vás máme nové recepty.

Foto: philips.cz

S koncem prázdnin se opět televizní pořady vrací do svých kolejí a vás čekají nové díly pořadu Prostřeno. Z prvního týdne jsme pro vás sestavili menu, které můžete o víkendu vyzkoušet.

Nové recepty, noví lidé, ale ve starém dobrém pořadu Prostřeno, který běží každý všední den od 18:00 hodin na Prima family. Pusťte se do vaření a pochutnejte si na novém receptu.

Tomatová polévka

Budete potřebovat:

  • 1 litr rajčatového pyré
  • 4 rajčata
  • 4 lžíce cukru
  • 1 špetka skořice
  • 1 špetka soli
  • hrst čerstvé bazalky
  • 50 g parmezánu
  • 7 kusů hřebíčku
  • pepř
  • 1 cibule

Povaříme si v hrnci pyré s pokrájenými rajčaty. Směs pocukrujeme, osolíme a okořeníme. Vaříme vše až do rozvaření. Polévka musí být hustší. Komu vadí kousky rajčat, může si polévku rozmixovat. Při servírování do talíře nasypeme trochu parmazánu, zakapeme olivovým olejem a ozdobíme bazalkou.

Vepřové ragú s těstovinami

Budete potřebovat:

  • 1 kg vepřové plece
  • vývar
  • mouku
  • kouření dle chuti
  • sterilovaný hrášek
  • olej
  • těstoviny

Maso si nakrájíme na kostky a orestujeme zprudka na oleji. Podlijeme vývarem a necháme dusit doměkka. Přidáme hrášek a chvilku ještě povaříme. Ke konci zahustíme moukou, kterou si rozmícháme v trošce vody. Podáváme s uvařenými těstovinami, které máme rádi.

Tvarohová bábovka

Budete potřebovat:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 250 g cukru
  • 250 g másla
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • špetku soli
  • 1 balení máčených hrozinek

Oddělíme si žloutek od bílku. Žloutek vyšleháme s cukrem a máslem. Přidáme tvaroh, mouku, prášek do pečiva, sůl a hrozinky. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh. Pečeme asi jednu hodinu na 180 stupňů. Pokud se vám těsto bude připalovat, přikryjte ho alobalem.

reklama
reklama
reklama