reklama

Ochutnejte recepty předních českých zpěváků

Máte rádi pořad VIP Prostřeno? Vyzkoušejte recepty Evy Pilarové a ochutnejte zvěřinové dobroty.

Foto: Potten&Patten Staněk

VIP Prostřeno se už s koncem prázdnin blíží do svého finále. Ochutnejte posledních pár receptů, které uvařily známé osobnosti a celebrity českého šoubyznysu.

Pořad VIP Prostřeno můžete sledovat od pondělí do čtvrtka na Prima family vždy ve 20:00 hodin. Tento týden vařili Pavel Vítek, Robert Vano, Eva Pilarová a Jana Šulcová. Ochutnejte jejich recepty.

Srnčí sekaná podle Evy Pilarové

Budete potřebovat:

  • 500 g srnčího masa
  • 1 stroužek česneku
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • kousek špeku
  • bílý pepř
  • l lžička kořen na divočinu
  • polévkové koření
  • šťáva z mandarinky nebo pomeranče
  • 2 vejce
  • 3 lžíce strouhanky
  • 3 sáčky sušených brusinek
  • snítku rozmarýnu
  • 1 sklenice brusinkového kompotu

Pomeleme si maso s česnekem a ochutíme pepřem a kořením. Cibuli a špek si pokrájím a osmahneme dozlatova. Vše přidáme do mletého masa a dochutíme polévkovým kořením, přidáme vejce, strouhanku a zamícháme. Navlhčíme si ruce ve vodě  a uděláme 2 šišky. Vložíme do pekáčku a podlijeme vodou a pečeme doměkka.

Do skleničky s víčkem nasypeme brusinky a napěchujeme je. Pak vše zalijeme ginem a necháme půl hodiny odpočívat víčkem dolů. Na talířek si dáme kousek sekané, obložíme opilými brusinkami a přidáme lžičku brusinkového kompotu. Pokrm dozdobíme snítkou rozmarýnu.

Africký kotlík z cest Pavla Vítka

Budete potřebovat:

  • 800 g kuřecích stehenních řízků
  • 150 ml oleje na smažení
  • 1 kousek zázvoru
  • 5 stroužku česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžíce kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička chilli
  • 2 cibule
  • petržel
  • mrkev
  • bílou ředkev
  • brokolici
  • 3 hrsti čerstvého špenátu
  • zelené fazolky
  • 3 rajčata
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • šťáva z jednoho citrónu
  • 1 sklenice kuřecího vývaru
  • sůl, pepř
  • nasekaná petrželová nať

V hlubším kastrolu si rozpalte polovinu oleje a zprudka osmažte zázvor, česnek a následně kousky kuřete. Vše vyjměte a dejte stranou. Do výpeku dáme zbytek oleje a přidáme všechno koření a nechte ho rozvonět. Přidáme cibulku a pak postupně zeleninu od té, která má nejméně vody. Až bude vše mírně orestované, přilijeme víno. Pak přijde na řadu protlak, citronová šťáva, kuřecí maso a česnek se zázvorem.

Směs zalijeme vývarem a velmi mírně dusíme asi 2 hodiny. Poslední půl hodinu sundáme pokličku, aby směs ztratila přebytečnou vodu a zhoustla. Přichutíme solí a pepřem. Podáváme s ryží nebo vařeným bramborem. Na ozdobu použijte petrželku.

Višňový štrúdl se zmrzlinou profesionálního fotografa Roberta Vana

Na těsto budete potřebovat:

  • 500 g hladké mouky
  • 60 g másla
  • 300 ml teplé vody
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička soli

Na náplň budete potřebovat:

  • 400 g vypeckovaných višní
  • 30 g rozinek
  • 50 g ořechů
  • 1 balení piškotů
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 1 vajíčko
  • olej na pomazání

Na zmrzlinu budete potřebovat:

  • 2 žloutky
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 250 ml smetany
  • 1 vanilkový lusk
  • 4 lžíce cukru krystal

Ingredience na těsto si dáme do robotu a vytvoříme krásně hladkou hmotu a necháme ji uležet v ledničce. Pak těsto vyválíme a dáme na něj náplň, kterou si připravíme smícháním všech ingrediencí. Dobře zabalíme, potřeme vajíčkem a dáme péct 40 minut na 180 stupňů Celsia. Suroviny na zmrzlinu si dáme do zmrzlinovače a necháme vyrobit domácí zmrzlinu, kterou podáváme k ještě teplému závinu.

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama