reklama

Co uvaříte dobrého: Tipy (nejen) na valentýnskou večeři

Vanilková Panna cotta s perníkovou omáčkou - veganská varianta

  • 4 ks plátků želatiny

  • 100 g mražených višní

  • 250 ml Alpro Cuisine

  • 1 ks vanilkový lusk

  • 2 ks dezert Alpro Speculoos 

  • 250 ml Alpro Original

  • 4 lžíce cukru

na ozdobu

  • máta

Postup

Alpro Original, Alpro Cuisine, dvě lžíce cukru a dřeň z vanilkového lusku společně zahřejeme v rendlíku těsně pod bod varu. Přidáme namočenou plátkovou želatinu, přecedíme do formiček a necháme v chladničce nejlépe přes noc vychladnout. 

Dvě lžíce cukru necháme lehce zkaramelizovat, přidáme mražené višně a vaříme, dokud se nám obsah nesvaří na polovinu. Višňovou omáčku můžeme podávat jak studenou, tak horkou, jen dbáme na to, aby se nedostala horká k panna cottě, rozpustila by se. 

Při servírovaní začínáme dezertem Alpro Speculoos, kterým nakreslíme slzu na talíři, poté přidáme višňovou omáčku a na závěr vyklopenou panna cottu.

Vanilkovou Panna cottu s perníkovou omáčkou podáváme jako vynikající dezert při různých slavnostních příležitostech.

Zdroj: www.vareni.cz

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama