reklama

Co uvaříte dobrého: Tipy (nejen) na valentýnskou večeři

Dezert: Malinové pusinky z tvarohu

  • 100 g cukru krupice

  • 4 plátky toastového chleba

  • 0,5 lžičky vinného octa

  • 250 g tvarohu

  • 2 lžíce malinového likéru

  • 2 lžíce rozpuštěného másla

  • 250 g malin

  • 2 ks vajec

  • 0,5 lžičky kukuřičného škrobu

Postup

Zapékací misky vymažte rozpuštěným máslem a vyložte toastovým chlebem.

Tvaroh prošlehejte s vaječnými žloutky a 40 g cukru. Hladkou tvarohovou směs naplňte do zapékacích misek a dejte do trouby, předehřáté na 180 °C, na 15 minut péct.

Bílky vložte do suché čisté nádoby, vyšlehejte do polotuha a postupně zašlehávejte zbytek cukru. Když je sníh pevný a lesklý, zapracujte ocet a škrob.

Maliny promíchejte s likérem a přidejte na zapečený tvaroh. Pomocí kleští na zmrzlinu ozdobte sněhem. Pusinky krátce zapečte, dokud lehce nezezlátnou.

Zdroj: www.vareni.cz

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama