reklama

Co uvaříte dobrého: Tipy (nejen) na valentýnskou večeři

Panenka se slaninou a omáčkou z anglické hořčice

  • 2 ks vepřové panenky

  • 10 dkg slaniny nakrájené na plátky

  • 1 ks červené cibule

  • 1 ks červené papriky

omáčka

  • worcester

  • bílý vinný ocet

  • 2 ks žloutků

  • 1 špetka soli a mletého černého pepře

  • zakysaná smetana

  • olivový olej

  • anglická hořčice

  • rostlinný olej

podle chuti

  • 1 špetka soli a pepře

podle potřeby

  • olivový olej

Postup

Panenky nakrájíme na kousky, každý o váze asi 50 g. Kousky masa zabalíme do slaniny, osolíme a opepříme a spolu s kousky červené papriky a červené cibule napícháme na špejle. Špízy dáme na rozpálený gril, který potřeme kouskem špeku a necháme grilovat.

Mezitím připravíme omáčku - dva žloutky prošleháme s kapkou bílého vinného octa, osolíme a opepříme, pomalu přiléváme rostlinný olej a šleháme až do krémovité konzistence. Na závěr přidáme kapku olivového oleje, prošleháme. Do této domácí majonézy přidáme kapku worcesteru, lžičku anglické hořčice a lžíci zakysané smetany.

Ogrilované špízy servírujeme s omáčkou z anglické hořčice.

Zdroj: www.vareni.cz

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama