reklama

Co ještě nevíte o sezonním ovoci: Připravte si meruňkovou masku nebo broskvovou salsu

Borůvková limonáda

K přípravě limonády je vhodnější použít lesní borůvky, nikoli ty kanadské;  chuťově jsou nesrovnatelné.

Ingredience

  • 1 litr vody 
  • 1 hrnek lesní borůvky 
  • 60 ml bezového sirupu
  • 1 citron a šťáva z něj 
  • led

Postup

  1. Borůvky dobře omyjte a zbavte je přebytečných nečistot. 
  2. Plody společně s cca 1/3 vody, bezovým sirupem a šťávou z jednoho citronu dobře rozmixujte. Dolijte zbytkem vody, promíchejte a podle potřeby ještě chuťově dolaďte.
  3. Podávejte ve džbánu s kostkami ledu.
  4. Nakonec můžete dozdobit třeba ještě čerstvými borůvkami a lístky čerstvé máty.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama