reklama

Co ještě nevíte o sezonním ovoci: Připravte si meruňkovou masku nebo broskvovou salsu

Ostružiny

  • Ostružiny jsou přirovnávány k malému černému zázraku. A přitom jde o "obyčejné" drobné plody, tolik typické pro naše končiny.
  • Vynikají svěží chutí a ozdobí každou tabuli. Ať už je přidáte do jogurtu, anebo jako součást slavnostního menu, pokaždé udělají dobrou službu a chutnají.
  • Obsahují spoustu minerálů a vitaminů, za zmínku stojí vitaminy C a B, dále karoten, hořčík, draslík, vápník, železo, kyselina listová či bioflavonoidy. Čím tmavší mají plody barvu, tím více živin je v nich obsaženo.
  • Podporují imunitu a zpomalují stárnutí, působí proti průjmu a žaludečním obtížím. Ulevují křečovým žilám a urychlují hojení. 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama