podtitulek 3
Přírodní barviva
Barvy nemusíte kupovat. Stačí prohlédnout spíž a sáhnout po slupkách z česneku a cibulí, červeném vínu, zelí, po kávě nebo koření jako je kurkuma, kari, případně pro koření na paelu a pod.
Slupky z česneku dají bílým skořápkám zelenkavou barvu. Na zeleno je obarví osení, petržel a tráva, žlutavé odstíny získáte ze zmíněného koření.
Oranžové a červené až fialové ze slupek cibule, červeného zelí, vína, či borůvek. Podle toho, jak dlouho vejce v barevném roztohu necháte (přírodní barviva potřebují alespoň 15 minut), takovou intenzitu barev získáte. Chcete-li mít vejce mramorovaná, můžete je do slupek a stébel osení a trav zabalit a povařit je v nich.
Hnědé odstíny dodá skořápkám káva a melta.