reklama

Záchrana pro peněženku: Přestaňte plýtvat v kuchyni a uvařte si ze zbytků

Sušenky z dužiny po odšťavnění

Rádi odšťavňujete? Co potom uděláte s dužinou, která zbude? Obsahuje množství vlákniny, která je pro naše tělo velmi cenná. Připravte si z této ingredience chutné sušenky.

Co budete potřebovat:

  • broskev, hruška, okurka, jablko, hrozny, citron, zázvor a tymián

Sušenky:

  • vláknina z odšťavňování
  • ovesné vločky
  • mouka
  • olej
  • cukr
  • skořice
  • slunečnicová semínka

Postup

Pro naše odšťavňování jsme použili broskev, hrušku, okurku, jablko, hrozny, citron, zázvor a tymián. Zbylou vlákninu nyní přeměníme do sušenek.

  1. Ve velké míse smíchejte ovesné vločky, cukr, skořici, slunečnicová semínka a směs promíchejte.
  2. Přidejte vlákninu, olej a propracujte.

  3. Na plechu z těsta vytvarujte malé placičky.

  4. Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte zhruba 20 minut. Sušenky v průběhu pečení kontrolujte a pokud je máte raději tvrdší, klidně je v troubě nechte déle.

Náš tip: Ze zbytkové ovocné či zeleninové drti můžete kromě sušenek upéct třeba perník nebo müsli tyčinky.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková, Foto: Dan Včeliš

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama