Sušenky z dužiny po odšťavnění
Rádi odšťavňujete? Co potom uděláte s dužinou, která zbude? Obsahuje množství vlákniny, která je pro naše tělo velmi cenná. Připravte si z této ingredience chutné sušenky.
Co budete potřebovat:
- broskev, hruška, okurka, jablko, hrozny, citron, zázvor a tymián
Sušenky:
- vláknina z odšťavňování
- ovesné vločky
- mouka
- olej
- cukr
- skořice
- slunečnicová semínka
Postup
Pro naše odšťavňování jsme použili broskev, hrušku, okurku, jablko, hrozny, citron, zázvor a tymián. Zbylou vlákninu nyní přeměníme do sušenek.
- Ve velké míse smíchejte ovesné vločky, cukr, skořici, slunečnicová semínka a směs promíchejte.
-
Přidejte vlákninu, olej a propracujte.
-
Na plechu z těsta vytvarujte malé placičky.
-
Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte zhruba 20 minut. Sušenky v průběhu pečení kontrolujte a pokud je máte raději tvrdší, klidně je v troubě nechte déle.
Náš tip: Ze zbytkové ovocné či zeleninové drti můžete kromě sušenek upéct třeba perník nebo müsli tyčinky.
Autor receptu: Zuzana Štěpničková, Foto: Dan Včeliš