reklama

Záchrana pro peněženku: Přestaňte plýtvat v kuchyni a uvařte si ze zbytků

Mrkvová pomazánka

"Tak tohle musí být matka všech vegetariánských pomazánek, a to ve všech směrech - lehká, plná živin a zajímavá," říká autorka receptu, Jitka Rákosníková.

Co budete potřebovat:

  • 6 středně velkých mrkví, nakrájených na tenké plátky
  • ½ stroužku česneku, nasekaného
  • ¼ lžičky mletého římského kmínu
  • ¼ lžičky na jemno nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • špetka mleté skořice, špetka chilli koření 
  • 1 lžíce sezamové pasty tahini
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy 
  • sůl a pepř

Postup

  1. Mrkev uvařte nejlépe v páře doměkka, asi 12 až 15 minut.
  2. Pak ji rozmixujte spolu s ostatními surovinami dohladka.
  3. Pokud by byla směs příliš hustá, povolte ji trochou vody.

Náš tip: Princip mrkvové pomazánky můžete aplikovat i na další zeleninu, ať už přebývající uvařenou nebo pečenou, anebo tu, kterou teprve budete zpracovávat.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama