Skořicové hranolky z chleba
Koupili jste moc chleba a hrozí, že ztvrdne? Udělejte z něj sladké hranolky.
Co budete potřebovat:
- 4 plátky starého chleba
- 2 vejce
- 60 ml mléka
- 30 g cukru
- sůl
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce másla na opékání
Postup
- Zbylý chleba nakrájejte na malé hranoly.
- Smíchejte rozkvedlaná vajíčka s mlékem a solí. Chleba obalte ve vajíčku a nechte ho trochu nasáknout.
- Na pánvi rozehřejte polovinu másla a postupně chleba ze všech stran dozlatova osmahněte.
- Ještě teplé hranolky obalte ve skořicovém cukru (cukr krupice smíchaný se skořicí) a naservírujte na talířku nebo v hezkém hrnečku.
Náš tip:
- Skořicové hranolky můžete také ve zjednodušené podobě upéct v troubě. V tom případě přelijte rozpuštěné máslo přes pokrájené hranolky ze staršího chleba a důkladně rukama promíchejte.
- Zasypte je cukrem se skořicí a opět promíchejte tak, aby se cukr rovnoměrně distribuoval po celém povrchu chleba.
- Pečte na 180 °C dozlatova, přibližně 5 až 10 minut. Po vytažení z trouby je můžete ještě extra zasypat trochou skořice.
Autor receptu: Zuzana Štěpničková, Foto: Daniel Včeliš