reklama

Záchrana pro peněženku: Přestaňte plýtvat v kuchyni a uvařte si ze zbytků

Skořicové hranolky z chleba

Koupili jste moc chleba a hrozí, že ztvrdne? Udělejte z něj sladké hranolky.

Co budete potřebovat:

  • 4 plátky starého chleba
  • 2 vejce
  • 60 ml mléka
  • 30 g cukru
  • sůl
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce másla na opékání

Postup

  1. Zbylý chleba nakrájejte na malé hranoly.
  2. Smíchejte rozkvedlaná vajíčka s mlékem a solí. Chleba obalte ve vajíčku a nechte ho trochu nasáknout.
  3. Na pánvi rozehřejte polovinu másla a postupně chleba ze všech stran dozlatova osmahněte.
  4. Ještě teplé hranolky obalte ve skořicovém cukru (cukr krupice smíchaný se skořicí) a naservírujte na talířku nebo v hezkém hrnečku.

Náš tip:

  1. Skořicové hranolky můžete také ve zjednodušené podobě upéct v troubě. V tom případě přelijte rozpuštěné máslo přes pokrájené hranolky ze staršího chleba a důkladně rukama promíchejte.
  2. Zasypte je cukrem se skořicí a opět promíchejte tak, aby se cukr rovnoměrně distribuoval po celém povrchu chleba.
  3. Pečte na 180 °C dozlatova, přibližně 5 až 10 minut. Po vytažení z trouby je můžete ještě extra zasypat trochou skořice.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková, Foto: Daniel Včeliš

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama