reklama

10 věcí, kterými si zpříjemníte únor

Naložte si hermelín

Ingredience:

3 Sedlčanské Smetanové

1 menší čerstvá červená paprika

4 čerstvé okurky nakládačky

1 červená cibule

2 lžíce dýňových semínek

2 lžíce domácí čalamády nebo kysaného zelí

Čerstvě namletý pepř

Špetka hrubozrnné soli

150 ml slunečnicového oleje

Postup

Hermelíny si nakrájejte na trojúhelníčky a nechejte chvíli povolit. Mezitím si očistěte a oloupejte cibuli, nakrájejte na kolečka. Papriku zbavte jadřinců, a nakrájejte na tenčí proužky. Okurky si očistěte kartáčkem, slupku nemusíte loupat a pokrájejte na silnější proužky. Čalamádu nechejte v nálevu.

Začněte vrstvit do sklenice. Nejdříve nasypejte vrstvu dýňových semínek, poté prokládejte trojúhelníčky hermelínu, spolu se zeleninou a čalamádou i s nálevem. Zasypávejte solí, pepřem. Takto střídejte, dokud není sklenice takřka zaplněná. Nakonec zalejte slunečnicovým olejem.

Očistěnou sklenici zaklapněte a nechejte uležet 2 dny na pokojové teplotě. Moravskou zeleninovou bombu si dopřejte jako přílohu k domácímu uzenému, ideálně se sklenkou moravského muškátu k tomu.

 

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama