Naložte si hermelín
Ingredience:
3 Sedlčanské Smetanové
1 menší čerstvá červená paprika
4 čerstvé okurky nakládačky
1 červená cibule
2 lžíce dýňových semínek
2 lžíce domácí čalamády nebo kysaného zelí
Čerstvě namletý pepř
Špetka hrubozrnné soli
150 ml slunečnicového oleje
Postup
Hermelíny si nakrájejte na trojúhelníčky a nechejte chvíli povolit. Mezitím si očistěte a oloupejte cibuli, nakrájejte na kolečka. Papriku zbavte jadřinců, a nakrájejte na tenčí proužky. Okurky si očistěte kartáčkem, slupku nemusíte loupat a pokrájejte na silnější proužky. Čalamádu nechejte v nálevu.
Začněte vrstvit do sklenice. Nejdříve nasypejte vrstvu dýňových semínek, poté prokládejte trojúhelníčky hermelínu, spolu se zeleninou a čalamádou i s nálevem. Zasypávejte solí, pepřem. Takto střídejte, dokud není sklenice takřka zaplněná. Nakonec zalejte slunečnicovým olejem.
Očistěnou sklenici zaklapněte a nechejte uležet 2 dny na pokojové teplotě. Moravskou zeleninovou bombu si dopřejte jako přílohu k domácímu uzenému, ideálně se sklenkou moravského muškátu k tomu.