reklama

Pozor na skrytý cukr: 8 druhů potravin, kde byste ho nejspíš nečekali

Mléčné výrobky

Hlídáte-li si obsah cukru, pak je určitě vhodnější zvolit plnotučné mléčné výrobky. To proto, že odebrání tuku z produktu obecně znamená, že je třeba přidat něco jiného, co ztrátu chuti vykompenzuje. Tato "rovnice" je často dosti patrná u nízkotučného jogurtu, který může být složen až z 15 % cukru (týká se laktózy z mléka i přidaného cukru).

Je tedy vhodnější zvolit plnotučný přírodní jogurt a dochutit ho například čerstvým ovocem nebo skořicí, která navíc snižuje chuť k jídlu.

Totéž ale neplatí pro mléko. Plnotučné i nízkotučné má totiž podobné množství laktózy, přirozeně se vyskytujícího mléčného cukru. Čemu je ale dobré se  raději vyhnout, je ochucené, tedy doslazované mléko.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama