Musíme omezit sůl?
Snížení krevního tlaku v důsledku snížení příjmu soli v potravě je u většiny zdravých lidí překvapivě malé a z klinického hlediska triviální. Přehled třiceti čtyř studií ukázal, že snížení příjmu soli osob s normálním krevním tlakem na jednu a čtvrt lžičky soli denně vede k velmi malému snížení krevního tlaku o jedno až dvě procenta. To podle něj vede k úvaze, zda život s neslaným jídlem bez chuti za to stojí. "Ale i kdyby existovaly přesvědčivé důkazy, že nízký příjem soli vede k dlouhodobému snížení krevního tlaku, bylo by to významné jen tehdy, pokud by to znamenalo také snížení rizika kardiovaskulárních onemocnění a úmrtí," upozorňuje Spector na to, že studie omezeného příjmu soli nezjistily snížení rizika infarktu, mozkové příhody či úmrtí.
Svými tvrzeními nicméně nerozporuje, že v mnoha zemích organizace a aktivisté správně upozorňují na nezdravé zpracované potraviny se skrytým obsahem soli.