Všestrannost v kuchyni, elegance na stole
Přichází jaro plné chutí, přičemž tou nejvýraznější je chuť experimentovat. Třeba v kuchyni. Okuste nové suroviny, nové recepty či nové způsoby úpravy pokrmů!
Právě v českých rodinách je velká pozornost věnována domácí přípravě jídla. Sejít se společně
u jednoho stolu nad teplou večeří se stále častěji stává každodenním rituálem. Lidé tak mají přehled o kvalitě a čerstvosti surovin, z nichž je krmě chystána. Se stejnou pečlivostí je však třeba volit i kuchyňské náčiní.
K tomu nejlepšímu nádobí pro každodenní vaření se řadí produkty značky Berndes. Ta již po více než 90 let kombinuje německou kvalitu a unikátní materiály s elegantním provedením.
Nyní lze vybrané výrobky této značky zakoupit exkluzivně v prodejnách Albert. V rámci probíhající věrnostní kampaně mohou zákazníci daného řetězce využít nasbíraných bodů za své nákupy a uplatnit slevu až 97 % na jimi vybraný kus nádobí. Zvolit mohou ze dvou litinových hrnců a pestré nabídky keramických zapékacích misek. Celou sadu pak doplňuje stěrka spolu s vařečkou. Albert dlouhodobě věnuje svou pozornost nejen výběrovému sortimentu potravin, ale též kvalitě pojící se s jejich přípravou.
Hrnce Berndes jsou vyráběny z litiny, díky jejímž vlastnostem mohou být používány na všech typech sporáků včetně indukčních varných desek. Stejně tak je lze využít i pro pečení v troubě. Jsou tudíž věrným pomocníkem na dlouhá léta. Pokličky hrnců jsou navrženy tak, aby jejich speciální důlky rovnoměrně navracely vysráženou vlhkost zpět do pokrmu a docházelo k permanentnímu mírnému samopodlévání. Na litinové nádobí této značky se vztahuje celoživotní záruka na výrobní vady.
Pestrobarevná škála keramických misek je vhodná pro marinování, pečení, opékání, ale rovněž servírování. Jejich všestrannost však tímto výčtem nekončí. Lze je uchovávat v mrazáku, mýt v myčce či je používat při úpravě pokrmů v mikrovlnné či klasické troubě.
Díky kvalitě a výjimečnosti produktů Berndes se vaření stává potěšením. Nevěříte? Popusťte uzdu své kulinářské fantazii a inspirujte se třeba receptem na krémovou špenátovo-fazolovou polévku, jejíž příprava vám v litinovém hrnci zabere jen pár minut.
Krémová špenátovo-fazolová polévka
Ingredience:
- 1 a ½ lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule (nasekaná nadrobno)
- 2 stroužky česneku (oloupané a drcené)
- 2 konzervy bílých fazolí po 400 g (propláchnutých a scezených)
- 875 ml zeleninového vývaru (lze použít bujón)
- 300 g čerstvého baby špenátu
- hrst nasekané petrželky
- 60 ml smetany ke šlehání
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 100 g anglické slaniny (nasekané najemno)
- 150 g čerstvého sýra
V hrnci rozehřejte na mírném stupni lžíci olivového oleje. Přisypte cibuli, česnek a restujte do změknutí cca 4 minuty. Poté přimíchejte fazole, zalijte vývarem, přikryjte pokličkou a přiveďte
k varu. Následně přidejte špenát s petrželkou a vše nechte znovu projít varem. Hrnec odstavte z plotýnky a po zhruba 2 minutách rozmixujte jeho obsah tyčovým mixérem. Na závěr přilijte smetanu a polévku dochuťte solí a pepřem.
Na pánvi mezitím na zbývajícím olivovém oleji opečte slaninu. K tomu, aby byla lahodně křupavá, bude stačit 4–5 minut. Po vyjmutí ji nechte okapat na papírové utěrce.
Polévku servírujte do misek a ozdobte slaninou a sýrem. Dobrou chuť!