Objevte kulinární klenot na Kampě
Milujete domácí lívance dochucené javorovým sirupem a citronovou kůrou, podávané s čerstvým lesním ovocem a zakysanou smetanou? Pak se vypravte na Kampu, kde bylo nedávno otevřeno komorní Bohemian bistro s minimalistickým interiérem a nabídkou skvělého jídla.
Kromě lívanců a dalších sladkých pokrmů si můžete samozřejmě pochutnat i na dalších gastronomických skvostech. Jako příklad poslouží výtečná dýňová polévka, která každého uhrane kombinací exotických chutí, v nichž pozorní foodies mohou odhalit stopy zázvoru, pomeranče a manga. Boduje také příjemně pikantní shakshuka, tedy pečená zelenina se sázeným vejcem a koriandrem. A překvapí i florentská vejce se špenátem, uzeným lososem a domácí brioškou.
Bohemian bistro bylo otevřeno před několika měsíci jako součást butikového hotelu Rezidence Dvořák, který provozuje společnost Asten Hotels. Její spolumajitel a zkušený gastronomický odborník Jiří Gajdošík stojí také za filozofií podniku. Na pomoc při vytváření menu si vzal Michala Húska, šéfkuchaře restaurace Savoya v hotelu Savoy ve Špindlerově Mlýně, jenž patří také do skupiny Asten Hotels.