VIP Prostřeno uvaří o víkendu luxusní tříchodové menu!
Užijte si o víkendu recepty z pořadu VIP Prostřeno
Televize Prima se rozhodla v čase adventním vyrazit do boje o televizní diváky s Vánoční VIP Prostřeno. V pořadu se utkají Anife Vyskočilová, Ivan Vyskočil, Světlana Náleková a Tereza Černocká.
VIP Prostřeno můžete sledovat každý všední den ve 20:00 na Prima Family. Podívejte se na nejlepší recepty z tohoto týdne. Užijte si recepty z pořadu VIP Prostřeno a uvařte si o víkendu.
Ochutnejte Maďarská jatýrka podle Petry Černocké
Budete potřebovat:
- 400 g kuřecích jater
- 2 zelen papriky
- 1 kapii
- 1 cibulku
- olivový olej
- trochu petrželky na ozdobu
Játra si očistíme. Na zpěněné cibulce si orestujeme papriky a dusíme doměkka. Přidáme játra a krátce je osmahneme. Vše v pánvi osolíme a odstavíme. Podáváme na nahřátém talíři s pečivem a ozdobené petrželkou.
Italské houbové rizoto Ivana Vyskočila
Budete potřebovat:
- 1 kg rýže na italské ryzoto
- 2 velké cibule
- sůl a pepř
- zelenou petrželku
- bílé suché víno
- kostku bujonu
- mražené nebo čerstvé houby
- citron
- česnek
- máslo
- parmazán
Na cibulce osmaženou rýži zalijeme jedna ku jedné vodou a bílým vínem. Přidáme kostku bujonu. Během vaření můžeme tekutiny dolévat, podle toho, jak se voda vypařuje. Rýži osolíme a opepříme. Mimo si podusíme houby a přidáme k nim panáka slivovice. Do téměř dovařené rýže zamícháme parmazán a česnek a kousek másla. Přidáme udělané houby a okyselíme citronem. Podáváme se strouhaným sýrem a ozdobené pažitkou.
Dezert podle Anife Vyskočilové
Budete potřebovat:
- 700 g vlašských ořechů
- 400 g pistáciových ořechů
- 700 g cukru
- 3 citrony
- 4 lžičky medu
- 6 hřebíčků
- 1 listové těsto
Na šerbet potřebujete:
- med
- hřebíček
- šťávu z citronu
- 1 l vody
- rozpuštěné máslo
Vezmeme si plech a potřeme ho máslem. Dáme na něj listové těsto a znovu pomastíme a dáme ořechy a pak zase listové těsto. Tak opakujeme sedm vrstev. Poslední vrstva končí listovým těstem. Dezert rozkrájíme podle fantazie a pečeme při 150 stupních Celsia asi dvě hodiny dozlatova. Dezert necháme vychladnout. Na polevu si připravíme zkaramelizovaný cukr a přidáme litr vody, med, hřebíček a citronovou šťávu. Vše vaříme až směs zhoustne. Necháme vychladnout a naléváme na dezert, který necháme asi 2 hodiny odležet.