reklama

VIP Prostřeno uvaří o víkendu luxusní tříchodové menu!

Užijte si o víkendu recepty z pořadu VIP Prostřeno

Foto: Profimedia.cz

Televize Prima se rozhodla v čase adventním vyrazit do boje o televizní diváky s Vánoční VIP Prostřeno. V pořadu se utkají Anife Vyskočilová, Ivan Vyskočil, Světlana Náleková a Tereza Černocká.

VIP Prostřeno můžete sledovat každý všední den ve 20:00 na Prima Family. Podívejte se na nejlepší recepty z tohoto týdne. Užijte si recepty z pořadu VIP Prostřeno a uvařte si o víkendu.

Ochutnejte Maďarská jatýrka podle Petry Černocké

Budete potřebovat:

  • 400 g kuřecích jater
  • 2 zelen papriky
  • 1 kapii
  • 1 cibulku
  • olivový olej
  • trochu petrželky na ozdobu

Játra si očistíme. Na zpěněné cibulce si orestujeme papriky a dusíme doměkka. Přidáme játra a krátce je osmahneme. Vše v pánvi osolíme a odstavíme. Podáváme na nahřátém talíři s pečivem a ozdobené petrželkou.

Italské houbové rizoto Ivana Vyskočila

Budete potřebovat:

  • 1 kg rýže na italské ryzoto
  • 2 velké cibule
  • sůl a pepř
  • zelenou petrželku
  • bílé suché víno
  • kostku bujonu
  • mražené nebo čerstvé houby
  • citron
  • česnek
  • máslo
  • parmazán

Na cibulce osmaženou rýži zalijeme jedna ku jedné vodou a bílým vínem. Přidáme kostku bujonu. Během vaření můžeme tekutiny dolévat, podle toho, jak se voda vypařuje. Rýži osolíme a opepříme. Mimo si podusíme houby a přidáme k nim panáka slivovice. Do téměř dovařené rýže zamícháme parmazán a česnek a kousek másla. Přidáme udělané houby a okyselíme citronem. Podáváme se strouhaným sýrem a ozdobené pažitkou.

Dezert podle Anife Vyskočilové

Budete potřebovat:

  • 700 g vlašských ořechů
  • 400 g pistáciových ořechů
  • 700 g cukru
  • 3 citrony
  • 4 lžičky medu
  • 6 hřebíčků
  • 1 listové těsto

Na šerbet potřebujete:

  • med
  • hřebíček
  • šťávu z citronu
  • 1 l vody
  • rozpuštěné máslo

Vezmeme si plech a potřeme ho máslem. Dáme na něj listové těsto a znovu pomastíme a dáme ořechy a pak zase listové těsto. Tak opakujeme sedm vrstev. Poslední vrstva končí listovým těstem. Dezert rozkrájíme podle fantazie a pečeme při 150 stupních Celsia asi dvě hodiny dozlatova. Dezert necháme vychladnout. Na polevu si připravíme zkaramelizovaný cukr a přidáme litr vody, med, hřebíček a citronovou šťávu. Vše vaříme až směs zhoustne. Necháme vychladnout a naléváme na dezert, který necháme asi 2 hodiny odležet.

reklama
reklama
reklama