Večeře za 5 minut: Recept na klasické lečo s uzeninou
Milujete zeleninu? Vrhněte se na rychlou večeři. Připravili jsme pro vás recept na klasické lečo.
Ráda vaříte jednoduchá a rychlá jídla? Do této skupiny patří i velmi známé a oblíbené jídlo: lečo! Připravili jsme pro vás recept na klasické lečo s uzeninou.
Že jsou vejce plná cholesterolu? Každý tvrdí něco jiného. Pokud si jednou za čas připravíte chutnou večeři z vajec a hromady zeleniny, nebude to takový hřích.
Recept na klasické lečo s uzeninou
Budete potřebovat:
- 800 g rajčat
- 500 g červené papriky
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla nebo oleje
- 4 vejce
- 200 g uzeniny (měkký salám, klobáska)
- sůl
- mletý pepř
- Nejprve si zeleninu pořádně očistíme a rajčata dáme spařit, abychom z nich lépe odstranili slupku. (není nutné odstraňovat)
- Papriky si nakrájíme na nudličky a cibuli nasekáme najemno.
- V hrnci si rozpálíme sádlo nebo olej, vsypeme cibuli a necháme zpěnit.
- Přidáme papriku a restujeme do změknutí.
- Do pánve přimícháme rajčata, vše osolíme a dusíme doměkka.
- Mezitím si připravíme uzeninu, kterou si nakrájíme na malé kostičky nebo půlkolečka a prohřejeme se zeleninou.
- V hrníčku si rozmícháme vejce vidličkou a zahustíme lečo.
- Nakonec vše dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme s čerstvým pečivem nebo vařeným bramborem.
Další recepty na klasická i netradiční leča najdete ZDE >>
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Recept na domácí paštiku s drůbežích jater
Svěží saláty a pomazánky na léto
Nejdražší domy světa. Bydlení snů nebo přehlídka nevkusu?