Uvařte si podle receptů slavných celebrit
Máte rádi recepty z pořadu Prostřeno? Vyzkoušejte, jak vařila ve VIP Prostřenu Dáda Patrasová nebo Světlana Nálepková
Na období letních prázdnin si Prima TV připravila opravdovou kuchařskou bombu. Od pondělí do čtvrtka můžete sledovat VIP Prostřeno, kde vaří známé osobnosti z oblasti zábavy, televizní herci, zpěváci, modelky nebo moderátoři.
Tento týden spolu vařili Dáda Patrasová, herečka a zpěvačka Světlana Nálepková. Čtveřici doplnila dětská hvězda Michaela Kudláčková a herečka Vlasta Žehrová, kterou můžete znát ze seriálu Ordinace v růžové zahradě. Podle jejich receptů jsme pro vás sestavili víkendové menu.
Pad Thai Světlany Nálepkové
Nákupní seznam: 200 g rýžových nudlí, 150 g pancetty, olej, 100 předvařených a oloupaných krevet, 2 stroužky česneku, 2 chilli papričky, 3 lžíce rybí omáčky, 3 jarní cibulky, citronová šťáva, lžíce hnědého cukru, lžička soli, 2 lžíce nasekaných arašídů., 2 vejce
Podle návodu uvaříme nudle a hotové je přelijeme studenou vodou. Ve woku nebo na pánvi si zpěníme na oleji chilli, česnek a nakrájené krevety. Zprudka opečeme a přidáme jarní cibulku, chilli a chvíli pečeme. Přidáme hotové nudle a dochutíme rybí omáčkou, citronovou šťávou, cukrem a dozdobíme nasekaními oříšky. Směs dáme pryč a na pánvi uděláme vajíčka, která zapracujeme do již hotové směsi. Směs s vejci mícháme, dokud nejsou hotová.
Pohlreichova líčka z rukou Dády Patrasové
Nákupní seznam: 1 kg telecích líček, 4 kusy jehněčích kolínek, sůl, pepř, láhev dobrého červeného vína
Na pánvi si opečeme osolené a opepřené maso. Restujeme maso ze všech stan, aby nám krásně zezlátlo. Potom vše zalijeme červeným vínem a necháme v kastrolu vařit. Šťáva se postupně redukuje až do chvíle než je maso měkké. Pamatujte na to, že jehněčí kolínka trvají trochu déle. Vše podáváme s opečenou zeleninou a nejlépe s opečenými bramborami.
Dietní tvarohový dort Vlasty Žehrové
Nákupní seznam: 500 g nízkotučného tvarohu, 3 vaječné bílky, 2 sáčky želatiny, šťáva z jednoho citronu, 4 lžíce hroznového nebo umělého cukru, hrst jahod.
Bílky oddělené od žloutků vyšleháme v tuhý sníh. Zatím si připravíme želatinu, kterou rozpustíme dle návodu na obalu a na závěr přidáme šťávu z citronu. Vychladlejší želatinu smícháme s tvarohem. Podle chuti osladíme a vmícháme ušlehané bílky. Směs nalijeme do misky a necháme v ledničce vychladnout. Jahodami zdobíme před konzumací, nebo je přidáme rovnou do směsi. Dort můžete nechat jednu hodinu tuhnout v mrazáku.