Sophie Loren vás zve na jarní chřestový chlebíček
Byla obdivovanou herečkou a je stále nádhernou ženou, které se můžeme pro její svěžest a optimizmus jen obdivovat. Dnes vám přinášíme recept na její oblíbenou pochoutku!
Byla obdivovanou herečkou a je stále nádhernou ženou, které se můžeme pro její svěžest a optimizmus jen obdivovat. To je Sophia Loren!
Dnes vám přinášíme recept na její oblíbenou pochoutku - chřestový chlebíček. O chřestu jsou známy jeho blahodárné účinky na ledacos, že by ale (jako v případě Sophie Loren) i omlazoval?! Zkuste si tento chlebíček dělat pravidelně, po dobu 30 let a pak si řekneme, ano? Mimochodem, která z vás se do této receptury pustí a posléze nám (i vám!) napíše, jak chlebíček chutnal, či pošle fotku, jak vypadal? Těšíme se!
Teď už ale přejeme dobrou chuť!
Chřestový chlebíček, oblíbený recept italské herečky Sophie Lorenové:
RECEPT na 8 porcí:
Ingredience:
- 900 g zeleného chřestu
- 8 plátků bílého chleba (toastu)
- 350 g vařené šunky
- 350 g sýra (Fontina nebo ementál)
- 2 lžíce olivového oleje
- pepř, sůl
Postup:
1. Z výhonků čerstvého zeleného chřestu odkrojte tvrdé konce. Vhoďte do vařící osolené vody a vařte asi 3 minuty, potom vhoďte chřest do ledové vody, aby neztratil hezkou barvu.
2. Plátky chleba opečte na oleji z obou stran. Šunku jemně nakrájejte a potřete jí chleby. Osolte a opepřete.
3. Na pekáč položte namazané chleby, na každý položte několik kousků chřestu, vše posypte strouhaným sýrem a zapékejte v troubě (180 stupňů) asi 10-12 minut, dokud sýr nezačne hnědnout.