Recepty z VIP Prostřeno jsou tu! Dobrou chuť
Lahodné recepty z VIP Prostřeno jsou tu. Udělejte si super víkendové menu
Uvařte si v mrazivém předvánočním počasí luxusní víkendové menu. Připravili jsme pro vás recepty z pořadu VIP Prostřeno, které vás zahřejí nejen na těle, ale i na duši.
VIP Prostřeno můžete sledovat každé úterý a čtvrtek ve 20:00 na Prima family. Tento týden vařili hvězdy z muzikálu. Z jejich receptů vám určitě bude do zpěvu.
Bramborový krém podle Magdy Malé
Budete potřebovat:
- 700 g brambor
- sůl a pepř
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 100 g bílé části pórku
- 100 ml smetany
- 50 g šunky
- kousek másla
Cibuli a pórek zpěníme na másle a přidáme brambory a mrkev na kostičky. Zalijeme vodou a přidáme česnek a necháme v mírně osolené vodě uvařit doměkka. Rozmixujeme a přidáme smetanu a podle potřeby vodu. Dochutíme solí a pepřem a zdobíme nakrájenou a osmaženou šunkou a zelenou částí pórku
Grilované srnčí hřebínky s hadím mořem od Mariana Vojtka
Budete potřebovat:
- 1 kg srnčího hřbetu
- rozmarýn, česnek
- sůl a pepř
- šalotku
- olivový olej
- 1 kg černého kořenu
- sůl, pepř
- 200 g hráškového lusku
- 1 kus másla
- telecí omáčku
Srnčí maso očistíme a naložíme na dva dny do oleje, česneku, pepře a čerstvých bylinek. Maso si pak zprudka opečeme a dáme na 15minut do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Očistíme si černý kořen a vložíme do studené vody s citronem. Před podáváním ho povaříme v osolené vodě. Hráškové lusky orestujeme na másle a přidáme černý kořen. Maso podáváme s telecí omáčkou.
Sladký polibek Terezy Mátlové
Budete potřebovat
- 210 ml mléka
- 50 ml smetany
- 3 žloutky
- 3 lžičky cukru
- 1 vanilkový lusk
Ohřejeme si mléko, ale nesmí se vařit. Vanilkový lusk rozkrojíme a vyškrábeme zrníčka a dáme do mléka. Žloutky dáme do mísy s cukrem a vyšleháme do pěny. Smícháme s teplým mlékem a zamícháme a přendáme do misek. Ponoříme do horké vodní lázně a dáme péct do trouby na 160 stupňů asi na 15 minut. Dáme vychladit do ledničky. Nakonec flambovací pistolí zkaramelizujeme cukrovou krustičku a podáváme.