Podívejte se s námi na reprízu VIP Prostřeno!
Vánoční VIP Prostřeno vystřídala tento týden repríza z léta. Podívejte se s námi na recepty
Podívejte se s námi na reprízu VIP Prostřeno z léta. Své kulinářské umění předvedl Jiří a Hana Krampolovi, Tereza Kostková a Petr Kracik, Veronika Žilková a Martin Stropnický a Jana Boušková s Václavem Vydrou.
Užijte si letos s námi poslední VIP Prostřeno a vyzkoušejte recepty celebrit. VIP Prostřeno s vámi vařilo celý podzim a zimu. Ochutnejte recepty z VIP Prostřeno tohoto týdne.
Plněný sýr podle Jany Bouškové a Václava Vydry
Budete potřebovat:
- 4 hermelíny
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 3 hrsti sekaných vlašských ořechů
- sůl
- pepř
Hermelín podélně rozkrojíme a vydlabeme lžičkou. Vybraný střed spojíme se solí, pepřem, máslem, česnekem a ořechy. Dobře utřenou směs naplníme do Hermelínu a poloviny k sobě přiklopíme. Zabalíme do alobalu a necháme alespoň jeden den uležet.
Veronika Žilková a Martin Stropnický vaří Bourguignon de boeuf na fankovce
Budete potřebovat:
- 750 g hovězího nebo telecího masa
- 1 mrkev
- 3 cibule
- 300 ml červeného vína
- 125 g libové slaniny
- bobkový list
- sůl
- bílý pepř
- tymián
- odřezky z hovězího masa
- zelenou petržel
Nejprve si naložíme hovězí. Nakrájíme si ho na kostky spolu s mrkví a cibulí. Vše dáme do mísy a promícháme s červeným vínem. Nahoru dáme bobkový list a tymián. V míse promačkáme a dáme uležet přes noc. Do hrnce si dáme odřezky z masa, oloupanou cibuli nakrájenou na velké kusy a sůl. Vše dejte vařit na vývar, který poslouží k podlévání masa.
Na oleji si rozpálíme slaninu, z naloženého masa odstraníme koření a vymačkáme víno. Potom ho opečeme v hrnci na slanině. Maso opepřete a osolte a duste na malém plameni bez pokličky. Podlívejte připraveným vývarem a duste doměkka. Nakonec přidejte petrželku. Maso podáváme s bramborovým pyré.
Jablka v červeném županu podle Krampolových
Budete potřebovat:
- 6 jablek
- 1 vanilkový puding
- 2 žloutky
- 100 ml vaječného koňaku
- 100 g strouhaných mandlí
- 50 g másla
- olej
- šlehačku
- griotku
Jablka si oloupeme a zbavíme jádřinců. Nakrájejte je na tlustá kolečka. Žloutek vyšlehejte s koňakem. Jablka obalte v pudinkovém prášku, koňaku se žloutkem a strouhaných mandlích. Usmažte v oleji z obou stran. Horké potřete máslem a ozdobte šlehačkou a zakápněte griotkou.