Nové recepty z pořadu VIP Prostřeno jsou tu!
Vyzkoušejte o víkendu nové recepty z pořadu VIP Prostřeno, který můžete sledovat na Prima TV
Vyzkoušejte výborné recepty, které předvedly známé osobnosti v pořadu VIP Prostřeno. Máme pro vás recepty Kateřiny Macháčkové, Kateřiny Neumannové, Standy Hložka a Petra Koukala.
VIP prostřeno můžete sledovat každé úterý a čtvrtek ve 20:00 na Prima family. Udělejte o víkendu své rodině radost a uvařte něco netradičního. Máme pro vás super recepty z pořadu VIP Prostřeno.
Polévka od babičky Kateřiny Macháčkové
Budete potřebovat:
- droby z husy
- 2 mrkve
- petržel, celer a petrželovou nať
- 2 stroužky česneku
- celé nové koření a pepř
- máslo
- hladkou mouku
- muškátový oříšek
Do osolené vody dáme vařit očištěné droby, cibuli, stroužek česneku, pár kuliček pepře a nového koření. Vaříme 2,5 hodiny doměkka a přidáme zeleninu a dováříme. Mezi tím si připravíme z mouky a másla tmavší jíšku, kterou zavaříme vyšlehanou s trochou studené vody do polévky. Deset minut povaříme a přidáme játrové knedlíčky. Před podáváním dáme trochu muškátového oříšku a nasekané petrželky.
Argentinská hovězí svíčková podle Kateřiny Neumannové
Budete potřebovat:
- 1 kg argentinské svíčkové
- sůl a pepř
- uvařené brambory v celku
- bazalku
Na omáčku si připravte:
- 33 procentní smetanu
- panák koňaku
- sterilovaný pepř ve slaném nálevu
Ze svíčkové si nakrájíme 5 centimetrové steaky. Maso dáme na rozpálený gril a zprudka opečeme po obou stranách, aby se zatáhla šťáva. Maso následně osolíme, zmírníme oheň a dopékáme podle chuti 2 - 8 minut z každé strany. Na omáčku si vlijeme sklenici sterilovaného pepře na pánev a svaříme ho. Pak přilijeme smetanu a panák koňaku a vaříme do zhoustnutí. Maso podáváme s upečenými brambory rozkrojenými na čtvrtky a posypanými bazalkou a přelité pepřovou omáčkou.
Lahodné hrátky s ohněm podle Standy Hložka
Budete potřebovat:
- 420 ml smetany ke šlehání
- 100 ml plnotučného mléka
- 1 vanilkový lusk
- 5 žloutků z velkých vajec
- 50 g moučkového cukru
- čerstvou mátu
Smetanu přivedeme k varu s mlékem a necháme vychladnout. Žloutky rozšleháme s cukrem a vanilkovými semínky. Přilijeme smetanu a promícháme. Vše nalijeme do mističek do 2/3 nádoby. Pekáč s trochou vody vložíme do trouby a mističky do něj. Pečeme ve vodní lázni na 99 stupňů asi 45 minut. Upečený krém necháme zchladnout a před podáváním posypeme cukrem a zkaramelizujeme flambovací pistolí. Dozdobíme snítkou máty.