Milujete dobré jídlo? Recepty z VIP Prostřeno jsou tu!
VIP Prostřeno je oblíbeným pořadem o vaření. Sledujte recepty slavných na Prima family
Návštěva je za dveřmi a vy stále netušíte, jaké originální menu byste pro ni sestavili? Podívejte se na naše recepty z pořadu VIP Prostřeno a uvařte podle celebrit.
VIP Prostřeno můžete sledovat každé úterý a čtvrtek ve 20:00 hodin na Prima Family. Co recept, to originál. Překvapte své blízké a vyzkoušejte recepty z VIP Prostřeno.
Tartar parisien podle Davida Suchařípy
Budete potřebovat:
- 500 g hovězí svíčkové
- 50 g nasekaných žampionů
- 70 g nasekané šalotky
- 50 g naložených okurek
- 20 g nasekaných kapary
- 100 g créme fraîche
- 40 g žloutků
- 20 cl worcesteru
- špetka soli a pepře
- chleba
- olej
Maso si velmi pečlivě omyjeme a dvakrát najemno pomeleme. Ostatní suroviny si nakrájíme a dobře promícháme s masem. Starší chleba si opečeme na oleji a osušíme do papírové utěrky. Skládáme i do více pater, topinka, tatarák, topinka. Záleží podle vaší chuti.
Kuřecí špalíčky z kuchyně Ondřeje Synka
Budete potřebovat:
- kuřecí špalíčky podle počtu strávníků
- sůl
- tymián
- olej
- žampiony
- 1 kelímek smetany
- 1 citron
Kuřecí maso si omyjeme, osolíme a zakápneme citronem. Dobře okořeníme tymiánem a pokapeme olejem. Maso si opečeme na pánvi a vyndáme. Na výpeku si osmažíme žampiony a přidáme do pekáčku k masu. Vše zalijeme smetanou a hodinu pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů. Podáváme s rýží basmati, kterou připravíme podle návodu na sáčku.
Švestkový koláč Davida Svobody
Budete potřebovat na těsto:
- máslo na vymazání formiček
- švestky
- med, rozinky, vlašské ořechy
Na drobenku si připravte:
- vanilkový cukr
- máslo
- polohrubou mouku
Vymažeme si menší kulaté formičky máslem a na dno vložíme švestky a pokapeme je medem a posypeme rozinkami a sekanými ořechy. Rukama si vypracujeme drobenku a posypeme jí koláčky. Formičky vložíme do vyhřáté trouby na 140 stupňů asi na 1 hodinu. Podáváme ozdobené lžící smetany a posypané skořicí.