Jiří Bartoška zažije perné chvíle S Italem v kuchyni
V pořadu S Italem v kuchyni ochutná Jiří Bartoška pikantní pokrm z krůtí rolky
V neděli se na návštěvu za Emanuelem vypraví herec a prezident karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška, který je plný dojmů ze své nedávné dovolené na Elbě. Herec se vyžívá v italské kuchyni, ale také miluje asijskou, proto se Manu rozhodl, že mu připraví pikantní krůtí rolku s tuňákem a k tomu netradiční přílohu topinambury. Bartoška má dokonce zkušenosti s tím, jak chutná smažený bourec morušový, kterého ochutnal v Asii, a dokonce mu přišel chutnější než rýžový nákyp, který už od školní jídelny nesnáší. Milovník žen a českých lesů si musel půjčit od své sousedky košík hub, protože je mnohem lepší kuchař než houbař.
Rozetka s liškami
Předkrm, který je servírovaný ve vydlabané žemli, pečivu typickému pro Evropu. Nejprve si podusíme očištěné houby, bylinky (saturejka, šalvěj, estragon, pažitka, rozmarýn) a česnek s bílým vínem, a potom přidáme smetanu, která s vínem vytvoří sladkokyselou omáčku.
Krůtí rolka s tuňákem
Netradiční způsob přípravy rolády. Krůtí maso si nařežeme na plátky a mezi fóliemi rozklepeme velmi do tenka. Nádivka se připravuje s tuňáka, solených kaparů, strouhanky, sušeného oregána a na závěr spojíme s vejcem a rajčatem a celkové grády získá jídlo díky feferonce. Směs se rozmixuje a natře na maso, které se zabalí, převáže a opeče na cibulce. Poslední fáze přípravy spočívá v pomalém dušení na bílém víně a zbytku rajčat z plechovky.
Topinabura ve smetanové omáčce s parmazánem
Příloha, která se připravuje s kořenů rostliny, která se podobá slunečnici. Toto jídlo pochází z Piemonte. Chuť je velmi podobná kedlubně, ale vařením se stává lahodnou a velmi nezaměnitelnou dobrotou.
Ricottový dortík s pomerančem
Nadýchané suflé připravené s pomerančové kůry, mouky, vejce, skořice, solamylu, cukru a pomeranče.
Nenechte si ujít historku, kterak Jiří Bartoška předělal pomocí kachny Alana Aldu z vegetariána na milovníka masa.