reklama

Inspirujte se recepty z rodinného klání VIP Prostřeno

Chcete poznat, jak to vypadá, když spolu v kuchyni bojují rodinné klany? Podívejte se na menu sestavené z receptů pořadu VIP Prostřeno.

Foto: www.iprima.cz

Uplynulý týden si pořad VIP Prostřeno připravil speciální rodinný souboj. V úterý spolu svedly boj dcery Veroniky Žilkové a Ivany Janžurové. Po souboji Agáty Hanychové a Theodory Remundové si ve čtvrtek své kuchařské umění předvedli syn Veroniky Žilkové Vincent a Sabina, starší z dcer Remundových.

VIP Prostřeno sledujte každé úterý a čtvrtek vždy ve 20:00 na Prima family. Podívejte se na recepty, které jsme z rodinného souboje vybrali a sestavili podle nich speciální menu.

Crepes á la Pepe podle Vincenta Navrátila

Budete potřebovat:

  • 1 l polotučného mléka
  • 4 vejce
  • 500 g hladké mouky
  • špetku soli
  • olej

Na špenátovou náplň si připravte:

  • mražený špenát listový
  • strouhanou nivu
  • parmazán
  • česnek
  • smetanu
  • hladkou mouku na zahuštění
  • sůl a pepř

V mléce si rozmíchejte vejce, sůl a postupně přidejte mouku. Prošleháváme metlou a necháme v chladu odpočinout. Z těsta si usmažíme tenké palačinky na oleji. Pro dospělé je plníme špenátem s nastrouhanou nivou. Špenátovou náplň připravíme s lehce osmahlého česneku, špenátu a přelitém smetanou. Palačinky plníme směsí a ze shora posypeme parmazánem.

Upečený pták podle Agáty Hanychové

Budete potřebovat:

  • sůl, kmín
  • větší kachnu
  • 4 oloupaná jablka

Na strapačky si připravte:

  • 800 g syrových brambor
  • 250 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl

Kachnu opláchneme, osušíme, osolíme a posypeme kmínem i uvnitř. Do břicha ji vložíme jablka a položíme ji na záda do pekáče. Nahoru nakrájím cibuli a podlijeme vodou. Pečeme ji přikrytou asi na 200 stupňů zhruba 3  hodiny. Pak kachnu odklopíme a pečeme 15 minut, aby měla křupavou kůrčičku.

Na strapačky si nastrouháme brambory na jemném struhadle, přidáme mouku, vejce a osolíme. Těsto musí mít polotuhou konzistenci. Strapačky zavaříme ve vroucí osolené vodě. Můžeme přes síto na strapačky nebo je lžičkou ukrajujeme. Jakmile vyplavou na povrch, krátce povaříme 3 minuty a scedíme.

Tropická vášeň podle Sabiny Remundové

Budete potřebovat:

  • čerstvý ananas
  • 2 pomeranče
  • 2 jablka
  • 2 banány
  • špetku skořice

Na krémový přeliv si připravte:

  • smetanu ke šlehání
  • 3 žloutky
  • vanilkový cukr a semínka pravé vanilky
  • šťávu z půlky citronu
  • šťávu z 1 pomeranče
  • panáčka rumu

Nejprve si připravíme ovoce, které nakrájíme na malé kostičky. Přidáme spařené oloupané mandle a promícháme s připraveným krémem. Na krém si žloutky, cukr, vanilku a smetanu umícháme v páře v hustý krém a necháme zchladnout a přidáme šťávu z citrusů. Přelijeme ovoce a podáváme s mandlemi hezky vychlazené.

Děsuplný Flegr a zlehčující Šmucler. Debatu o covidu je třeba změnit, říká psycholog | Video: Kristýna Pružinová, Martin Krepindl
reklama
reklama
reklama