Inspirujte se recepty z rodinného klání VIP Prostřeno
Chcete poznat, jak to vypadá, když spolu v kuchyni bojují rodinné klany? Podívejte se na menu sestavené z receptů pořadu VIP Prostřeno.
Uplynulý týden si pořad VIP Prostřeno připravil speciální rodinný souboj. V úterý spolu svedly boj dcery Veroniky Žilkové a Ivany Janžurové. Po souboji Agáty Hanychové a Theodory Remundové si ve čtvrtek své kuchařské umění předvedli syn Veroniky Žilkové Vincent a Sabina, starší z dcer Remundových.
VIP Prostřeno sledujte každé úterý a čtvrtek vždy ve 20:00 na Prima family. Podívejte se na recepty, které jsme z rodinného souboje vybrali a sestavili podle nich speciální menu.
Crepes á la Pepe podle Vincenta Navrátila
Budete potřebovat:
- 1 l polotučného mléka
- 4 vejce
- 500 g hladké mouky
- špetku soli
- olej
Na špenátovou náplň si připravte:
- mražený špenát listový
- strouhanou nivu
- parmazán
- česnek
- smetanu
- hladkou mouku na zahuštění
- sůl a pepř
V mléce si rozmíchejte vejce, sůl a postupně přidejte mouku. Prošleháváme metlou a necháme v chladu odpočinout. Z těsta si usmažíme tenké palačinky na oleji. Pro dospělé je plníme špenátem s nastrouhanou nivou. Špenátovou náplň připravíme s lehce osmahlého česneku, špenátu a přelitém smetanou. Palačinky plníme směsí a ze shora posypeme parmazánem.
Upečený pták podle Agáty Hanychové
Budete potřebovat:
- sůl, kmín
- větší kachnu
- 4 oloupaná jablka
Na strapačky si připravte:
- 800 g syrových brambor
- 250 g hrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
Kachnu opláchneme, osušíme, osolíme a posypeme kmínem i uvnitř. Do břicha ji vložíme jablka a položíme ji na záda do pekáče. Nahoru nakrájím cibuli a podlijeme vodou. Pečeme ji přikrytou asi na 200 stupňů zhruba 3 hodiny. Pak kachnu odklopíme a pečeme 15 minut, aby měla křupavou kůrčičku.
Na strapačky si nastrouháme brambory na jemném struhadle, přidáme mouku, vejce a osolíme. Těsto musí mít polotuhou konzistenci. Strapačky zavaříme ve vroucí osolené vodě. Můžeme přes síto na strapačky nebo je lžičkou ukrajujeme. Jakmile vyplavou na povrch, krátce povaříme 3 minuty a scedíme.
Tropická vášeň podle Sabiny Remundové
Budete potřebovat:
- čerstvý ananas
- 2 pomeranče
- 2 jablka
- 2 banány
- špetku skořice
Na krémový přeliv si připravte:
- smetanu ke šlehání
- 3 žloutky
- vanilkový cukr a semínka pravé vanilky
- šťávu z půlky citronu
- šťávu z 1 pomeranče
- panáčka rumu
Nejprve si připravíme ovoce, které nakrájíme na malé kostičky. Přidáme spařené oloupané mandle a promícháme s připraveným krémem. Na krém si žloutky, cukr, vanilku a smetanu umícháme v páře v hustý krém a necháme zchladnout a přidáme šťávu z citrusů. Přelijeme ovoce a podáváme s mandlemi hezky vychlazené.