reklama

Hořící medovina i horké jablko: Tipy na vánoční nápoje

Tři recepty na horké nápoje, s kterými strávit pár chvilek v objetí je velká radost, jsou tu.

Foto: Regionální potravina

Kdy jindy než o Vánocích se svalit do křesla a třeba se jen dívat na 100x zhlédnutou a přesto oblíbenou pohádku, číst si knihu nebo jen tak rozjímat, sněžení pozorovat? To vše samozřejmě s voňavým nápojem v dlaních.

Přinášíme vám tři recepty na horké nápoje z výrobků oceněných značkou Regionální potravina. Ta oceňuje to nejlepší z českých a moravských krajů od malých a středních producentů. Více na www.regionalnipotravina.cz

Hořící medovina

Co potřebujeme:

  • 40 ml medoviny (doporučujeme Medovinu z Vysočiny od Jiřího Slámy)
  • 200 ml hruškového moštu (doporučujeme Hruškový mošt s dužninou z Moštovny Lažany)
  • skořice
  • hřebíček
  • plátek pomeranče
  • cukr

Postup přípravy:

Do sklenice dáme 1-2 tyčinky skořice. Nalijeme horkou medovinu a dolejeme horkým džusem. Podle chuti dosladíme. Ozdobíme plátkem pomeranče, do kterého napícháme hřebíček a necháme chvíli vyluhovat.

Horké jablko

Co potřebujeme:

  • 200 ml jablečného moštu (doporučujeme Bohemia mošt)
  • svařákové koření
  • celá skořice
  • plátek pomeranče
  • plátek jablka

Postup přípravy:

Do jablečného moštu přidáme  svařákové koření, skořici a plátek pomeranče. Prohřejeme a necháme luhovat. Ozdobíme plátkem jablka.

Medové potěšení

Co potřebujeme:

  • 250 ml hruškovice (doporučujeme Hruškovici z Lihovaru Lžín)
  • 2 větší citrony
  • 200 ml medu (doporučujeme Agnes med květový ze Zelené Bohdanče)

Postup přípravy:

Citróny zbavené pecek vymačkáme. Šťávu začneme pozvolna zahřívat, přidáme med a občas vše zamícháme. Jakmile se med ve šťávě z citrónů rozpustí, sundáme nádobu ze zdroje tepla a přilejeme hruškovici. Podáváme teplé!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Recept na tradiční Vánoce: Pravý houbový kuba

Udělejte si Vánoce na slano i sladko: 9 TOP receptů pro vás

Nevíte si rady? Našli jsme nejlepší dárky pro muže

 

 

 

 

 




 


 

reklama
reklama
reklama