Hořící medovina i horké jablko: Tipy na vánoční nápoje
Tři recepty na horké nápoje, s kterými strávit pár chvilek v objetí je velká radost, jsou tu.
Kdy jindy než o Vánocích se svalit do křesla a třeba se jen dívat na 100x zhlédnutou a přesto oblíbenou pohádku, číst si knihu nebo jen tak rozjímat, sněžení pozorovat? To vše samozřejmě s voňavým nápojem v dlaních.
Přinášíme vám tři recepty na horké nápoje z výrobků oceněných značkou Regionální potravina. Ta oceňuje to nejlepší z českých a moravských krajů od malých a středních producentů. Více na www.regionalnipotravina.cz
Hořící medovina
Co potřebujeme:
- 40 ml medoviny (doporučujeme Medovinu z Vysočiny od Jiřího Slámy)
- 200 ml hruškového moštu (doporučujeme Hruškový mošt s dužninou z Moštovny Lažany)
- skořice
- hřebíček
- plátek pomeranče
- cukr
Postup přípravy:
Do sklenice dáme 1-2 tyčinky skořice. Nalijeme horkou medovinu a dolejeme horkým džusem. Podle chuti dosladíme. Ozdobíme plátkem pomeranče, do kterého napícháme hřebíček a necháme chvíli vyluhovat.
Horké jablko
Co potřebujeme:
- 200 ml jablečného moštu (doporučujeme Bohemia mošt)
- svařákové koření
- celá skořice
- plátek pomeranče
- plátek jablka
Postup přípravy:
Do jablečného moštu přidáme svařákové koření, skořici a plátek pomeranče. Prohřejeme a necháme luhovat. Ozdobíme plátkem jablka.
Medové potěšení
Co potřebujeme:
- 250 ml hruškovice (doporučujeme Hruškovici z Lihovaru Lžín)
- 2 větší citrony
- 200 ml medu (doporučujeme Agnes med květový ze Zelené Bohdanče)
Postup přípravy:
Citróny zbavené pecek vymačkáme. Šťávu začneme pozvolna zahřívat, přidáme med a občas vše zamícháme. Jakmile se med ve šťávě z citrónů rozpustí, sundáme nádobu ze zdroje tepla a přilejeme hruškovici. Podáváme teplé!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Recept na tradiční Vánoce: Pravý houbový kuba
Udělejte si Vánoce na slano i sladko: 9 TOP receptů pro vás
Nevíte si rady? Našli jsme nejlepší dárky pro muže