3 recepty na netradičního velikonočního beránka
Chcete tento rok oslavit Velikonoce originálním způsobem? Upečte si netradičního beránka.
Velikonoce jsou za dveřmi a vy uvažujete, že byste chtěli pozměnit tradice a zkusit něco nového? Máme pro vás originální recepty na velikonočního beránka.
Svátky jsou plné dobrot, přátelských návštěv a hlavně pohody. Na stole by neměl chybět beránek. Překvapte přátele netradiční chutí.
Velikonoční beránek s banánem
Budete potřebovat:
- 200 g margarínu
- 400 g hladké mouky
- 220 g cukru krupice
- 200 g mléka
- 3 vejce
- 80 g vanilkového cukru
- 12 g kypřícího prášku
- 3 vyzrálé banány
Je třeba mít na paměti, že všechny suroviny by měly mít stejnou pokojovou teplotu, aby se nám nic nesrazilo. Změklý margarín utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně přidáme vejce. Dále následuje mléko, které postupně přidáváme a střídáme s hladkou moukou, do které vmícháme prášek do pečiva.
Jako poslední ingredienci přidáme rozmačkané banány. Formu si vymažeme a vysypeme polohrubou moukou nebo strouhankou. Nalijeme do ní těsto a pečeme asi 40 minut v předehřáté troubě na 160 až 170 stupňů. Vychladlého beránka dozdobíme dle fantazie.
Karotkový beránek
Budete potřebovat:
- 3 žloutky
- 2 bílky
- 125 g cukru
- 100 g karotky
- 1 lžička strouhané citronové kůry
- 2 lžíce šťávy z citrónu
- 125 g strouhaných neloupaných mandlí
- 100 g polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 50 g sekaných dýňových jadérek
- 50 g bílé čokoládové polevy
Karotku si nastrouháme na jemném struhadle. V míse si utřeme žloutky s cukrem a přidáme kůru a šťávu z citrónu. Přidáme prosetou mouku a nastrouhané mandle, kypřící prášek a vymícháme do hladkého těsta. Do těsta přidáme tuhý sníh z bílků a přidáme dýňová semínka. Pečeme ve vymazané formě na 175 stupňů asi 40 minut. Připravíme si polevu podle návodu na sáčku a zdobíme beránky podle své představy.
Rumový beránek se skořicí
Budete potřebovat:
- 50 g rozinek
- 50 ml rumu
- 50 g ořechů
- 150 g cukru
- 350 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 lžičky skořice
- 4 jablka
- 200 ml oleje
- 4 vejce
Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme postupně cukr, skořici, nahrubo nasekané ořechy, rozinky namočené v rumu. Oloupeme si jablka a nahrubo je nastrouháme do těsta. Nakonec přidáme vejce a olej. Vše pořádně zamícháme a vlijeme do předem vymazané a kokosem vysypané formy. Pečeme 30 minut na 180 stupňů a pak snížíme teplotu na 160 stupňů a pečeme další půl hodinku. Vychladlého beránka pocukrujeme a dozdobíme.
Víc receptů najdete na Vaření.cz