3 recepty na luxusní bramborový salát!
Milujete tradiční štědrovečerní večeři? Užijte si ten nejlepší bramborový salát. Máme pro vás recepty
K smaženému kapříkovi patří na Štědrý den vynikající bramborový salát. My jsme se nechali inspirovat a vybrali jsme pro vás z webu vareni.cz tři naše favority.
Ochutnejte s námi postupně všechny tři recepty na bramborový salát, který na Vánoce nesmí chybět. Recept na bramborový salát máme každý svůj a dědíme ho v rodině už několik generací. Proč ale tentokrát nevyzkoušet něco nového? Přejeme dobrou chuť.
Lehký bramborový salát s křenem
Budete potřebovat:
- 150 g celeru
- 50 - 70 g karotky
- 500 g vařených brambor ve slupce
- 100 g jablka
- pepř
- sůl
- citronovou šťávu
- Na krém budete potřebovat:
- 4 lžíce křenu
- 4 lžíce majonézy
- 200 ml zakysané smetany
Brambory si uvaříme ve slupce a oloupeme. Zeleninu si uvaříme do měkka v osolené vodě. Karotku si nastrouháme najemno a nevaříme. Stejně tak si oloupeme jablko a nastrouháme na struhadle nahrubo a zakápneme citronovou šťávou. Připravíme si křenový krém z nastrouhaného křenu, který smícháme se zakysanou smetanou a majonézou. Místo smetany můžete použít i jogurt.
Brambory nakrájíme na kostičky a přidáme na kostky nakrájený celer a nastrouhanou karotku s jablkem. Vše spojíme křenovým krémem a dochutíme pepřem, solí a citronovou šťávou. Bramborový salát necháme v chladu odležet.
Luxusní bramborový salát
Budete potřebovat:
- 200 g sterilované okurky
- 2 lžíce hořčice
- 7 kusů vajec natvrdo
- 2,5 kg brambor
- mletý pepř
- 600 ml majonézy
- 300 g mrkve
- 500 g zeleninové směsi na bramborový salát
- 250 g cibule
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev si nastrouháme a uvařené vejce natvrdo nakrájíme na kostičky. Do brambor přidáme nakrájenou cibuli a kousky okurky. Do směsi přidáme vajíčka a zeleninu. Smícháme majonézu s hořčicí a dáme do bramborového salátu. Dochutíme solí, pepřem a nálevem z kyselých okurek.
Vánoční bramborový salát
Budete potřebovat:
- 4 mrkve
- 5 kusů sterilované okurky
- 1 celer
- 2 kg salatové brambory
- 3 vejce
- půl kelímku bílého jogurtu
- 2 cibule
- 4 ks petrželky
- 1 konzervu sterilovaného hrášku
- majonézu
Na nálev si připravte:
- 5 kuliček celého pepře
- 1 lžičku cukru
- 3 kuličky nového koření
- sůl
- 1 bobkový list
- 1 lžíci octa
Den dopředu si uvaříme brambory ve slupce a nakrájíme je na kostičky. Stejně tak postupujeme i u kořenové zeleniny, kterou uvaříme v ingrediencích připravených na nálev. Dále do brambor přidáme kromě zeleniny i cibuli, hrášek a vmícháme majonézu. Dochutíme hořčicí, solí nebo mletým pepřem. Dobře promícháme a necháme uležet v lednici.