Když pizzu, tak slow food
V listopadu otevře v Praze nová a zároveň první česká slow food pizzerie, Amunì. Čím je odlišná od jiných? Základní filozofií restaurace je důraz na kvalitní a čerstvé ingredience a jejich správné zpracování při přípravě jídla. Všechny suroviny, které restaurace používá, patří k tomu nejlepšímu, co může Itálie nabídnout. Restauraci taky odlišuje speciální kvásek, který kuchaři používají k přípravě nadýchané pizzy. Výjimečnou kvalitu mu dodává mouka dovezená přímo z Itálie, která se vyrábí z pečlivě vybraných obilovin, jejichž zrna jsou drcena mlýnskými kameny - stejně tak, jak mouku po staletí vyráběly předchozí
generace. Díky tomu si mouka uchovává všechny důležité živiny a dostatečnou energii, aby mohla tvořit základ silného kvásku, který ke kynutí potřebuje již jen čistou vodu a ne přídavek kvasnic.