reklama

Zdravé vánoční cukroví: Vyzkoušejte pečení bez lepku a cukru

Makové tyčky (bez lepku)

Ingredience

Těsto

  • 350 g moučkového cukru
  • 2 bílky
  • 250 g mletého máku
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžička mleté vanilky
  • špetka soli

Poleva

  • 1/2 bílku
  • 75 g cukru moučka
  • 1 polévková lžíce citrónové šťávy

Postup

Ve velké míse smíchejte mletý mák, cukr, vanilku a rum. V druhé nádobě ušlehejte sníh z dvou bílků se špetkou soli a následně jej propojte s makovou směsí.

Nyní si připravte polevu. Z poloviny bílku, cukru a citrónové šťávy ušlehejte hladkou polevu.

Předehřejte si troubu na 160°C. Na vále mezi dvěma listy pečícího papíru vyválejte těsto na 3 mm tenký plát. Tento plát rovnoměrně potřete polevou a pomocí rádýlka nebo nože jej nakrájejte na malé obdélníčky. Mohou to být například i malé tyčky či čtverečky, jen nezapomeňte, že se při pečení zvětší.

Vykrájené kousky dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě na 160°C přibližně 15 minut. Výsledné tyčinky by uvnitř měly zůstat ještě takové lepivější a poleva bílá. Pokud byste je pekli déle, budou suché, jako sněhové pusinky. Hotové tyčinky skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Recept z kitchenette.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama