Mandlovo-ovesné sušenky (bez klasického cukru)
Ingredience (na dva plechy sušenek)
- 1 hrnek mandlových lupínků
- 2 hrnky ovesných vloček (mohou být i bezlepkové)
- 1 a 1/2 hrnku celozrnné pšeničné mouky
- 3/4 hrnku rýžového a javorového sirupu 1:1
- 150 ml oleje olivového nebo kokosového
- (vanilka)
- velká špetka soli
Postup
Předehřejte troubu na 160°C/horkovzdušnou na 140°C. Dva plechy si vymažte tukem nebo vyložte pečícím papírem.
Smíchejte všechny ingredience a pomocí čajové lžičky, tvořte na plech malé pravidelné hromádky s rozestupy alespoň 3 cm. Pomocí druhé strany lžičky, tyto hromádky zploštěte. Aby se vám příliš těsto nelepilo, můžete lžičku namáčet do vody.
Pečte přibližně 25 minut. Po krátkém chladnutí, hotové sušenky přesuňte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Skladujte je uzavřené ve vzduchotěsné nádobě.
Recept z kitchenette.cz