reklama

Zdravé vánoční cukroví: Vyzkoušejte pečení bez lepku a cukru

Raw čokoládové brownies (bez lepku a cukru)

Ingredience

  • 2 hrnky vlašských ořechů
  • 2 a půl hrnku medjool datlí (příp. jiných čerstvých masitých datlí)
  • 1 hrnek (raw fairtrade) kakaa
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 hrnek mandlí
  • špetka soli

Postup

Vanilku společně s vlašskými ořechy rozmixujte v mixéru, resp. food processoru (vanilkový lusk pro jistotu mixuju v elektrickém mlýnku na koření, který je menší). Přidejte kakao a špetku soli a párkrát zapulujte mixérem, dokud se kakao nepropojí s ořechy. Poté nechte mixér běžet a po jednom přidávejte vypeckované datle. Pokud vaše datle nejsou zcela čerstvé nebo nemáte příliš výkonný mixér, datle dopředu na půl hodiny namočte do horké vody (pak všechnu vymačkejte). Mixujte a ochutnávejte, dokud vám směs chuťově i konzistencí nevyhovuje. Poté do ní vmíchejte nahrubo nasekané mandle. Přemístěte do pekáčku o velikosti cca 20 x 20 cm nebo tvarujte menší kuličky. Brownies i kuličky můžete ozdobit třeba dalším raw kakaem, nasekanými pistáciemi, sezamem, kokosem, matcha čajem nebo rozmixovaným lyofilizovaným ovocem (na červenou se skvěle hodí jahody nebo maliny, prodává např. značka Mixit). Skladujte v lednici, příp. pro delší skladování v dobře uzavřeném sáčku/nádobě v mrazáku.

Recept z veganotic.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama