reklama

Vstupte do světa výjimečných chutí a vůní a hýčkejte se tím nejlepším

Blýskněte se před vašimi nejbližšími a připravte jim i sobě delikátní chvíle plné nevšedních kombinací a exkluzivních drinků. Objevte nová lahodná spojení a nechte se jimi zcela okouzlit!

Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Žena.cz neovlivňuje jeho obsah a není jeho autorem.
Foto: komerční článek

Zimní období láká k tomu trochu se rozmazlit. Dopřát si to nejlepší a nechat se hýčkat, to si zasloužíme všichni! Vyzkoušejte spojení a recepty, díky kterým se myšlenkami přenesete na zasněžené alpské kopce nebo třeba do voňavých ovocných sadů. Otevřete dveře do kouzelného světa výjimečných chutí a vůní! Kterou kombinaci si připravíte jako první?

WINTER MOSCOW MULE

Variace na ikonický drink Moscow Mule. Jeho nepostradatelnou součástí je pravá ruská vodka Russian Standard a kvalitní ginger beer, který mu zajistí žádoucí štiplavost. Dodejte této klasice nový rozměr, jeho zimní podobu obohaťte o jablečný džus a stylové dozdobení. Pamatujte i na správné podávání drinku - typický měděný hrníček umocní jedinečnost tohoto koktejlu.

Ingredience:

3 cl vodky Russian Standard

3 cl jablečného džusu

15 cl Fever-Tree Ginger Beer

led

špetka mleté skořice, kousky jablek a celá skořice na ozdobu

Postup:

Šálek naplňte ledem, přidejte vodku Russian Standard a jablečný džus. Dolijte Fever-Tree Ginger Beer a zlehka promíchejte. Posypejte špetkou skořice a dozdobte kousky jablek a celou skořicí.

CHOCOLATE KRAKEN

Kraken je prvním BLACK SPICED rumem na světě a je skutečnou karibskou perlou mezi rumy typu spiced. Je pojmenován podle mytické mořské příšery, která údajně poslala ke dnu loď s největší zásilkou karibského rumu. Vy se ale zkázy obávat nemusíte, s přípravou drinku Chocolate Kraken budete vždy slavit úspěch a užijete si ho naplno až do posledního doušku!

Ingredience:

4 cl rumu Kraken

150 cl horké čokolády

šlehačka

strouhaný muškátový ořech

Do sklenice nalijte rum Kraken a horkou čokoládu. Doplňte šlehačkou a navrch nastrouhejte muškátový ořech.

RUM HOT TODDY

Přišli jste domů z mrazivého dne a přemýšlíte, co teplého si připravit? Pamatujte, že váš drink bude přesně tak kvalitní jako jeho ingredience! Neplatí totiž, že do míchaného nápoje můžete nalít cokoli, že se to ztratí. Zkuste si připravit váš prémiový Rum Hot Toddy z nejpopulárnějšího premium rumu! Rum Diplomático Mantuano byl navržen přesně pro tento účel. Pochopíte, až vyzkoušíte.

Ingredience:

4 cl rumu Diplomático Mantuano

2 cl čerstvé citronové šťávy

2 cl pomerančového džusu

1 lžička medu nebo sirupu

1,5 dcl vroucí vody

plátek pomeranče na ozdobu

Postup:

Do hrnku dejte med nebo sirup, zalijte vroucí vodou a doplňte čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a pomerančovým džusem. Přidejte rum Diplomático Mantuano a promíchejte. Ozdobte plátkem pomeranče.

LUXUSNÍ PÁLENKY V HLAVNÍ ROLI RITUÁLU SE SÝREM

Patříte mezi milovníky ovocných destilátů? Pak určitě potvrdíte, že kvalita ovoce a pečlivost výroby jsou pro její výslednou chuť klíčové. Dopřejte si to nejlepší a ochutnejte 100% přírodní švýcarské pálenky Fassbind připravené z nejkvalitnějšího ovoce sklizeného ve švýcarských sadech, které následně zrály v dubových sudech. Na konci výroby, která je založena na více než 170tileté tradici a na původní receptuře, byly zjemněny výtažky z ovoce. Mají tak dokonale vyladěnou, delikátní nasládlou chuť s intenzivními ovocnými tóny. Vyzkoušejte jejich kombinaci se švýcarským sýrem Tête de Moine. Tento vysoce aromatický sýr jejich chuť nepohltí, naopak ji ještě více umocní. Výjimečný sýrový rituál s pravými originály za Švýcarska navodí u vás doma atmosféru zasněžených Alp.

Ingredience:

4 cl ovocného destilátu Fassbind Vieille (hruška, malina, jablko, švestka, meruňka, třešeň)

"růžičky" sýru Tête de Moine

Postup:

Růžičky sýru Tête de Moine buď vyrobíte sami skrojením na speciálním kráječi, který se nazývá Girolle, nebo je může koupit již hotové, připravené k servírování. Vychutnejte si dokonalou chuť ovocného destilátu Fassbind a umocněte ji ochutnávkou sýru Tête de Moine.

OSVĚŽUJÍCÍ PEARADISE TONIC, NEBO SKLENKA LIKÉRU K ŠÁLKU ESPRESSA?

Rádi se rozmazlujete něčím skutečně výjimečným? Máte vytříbený vkus, který uspokojí jen ty nejexkluzivnější chutě a vůně? Pak doporučujeme Godet Pearadise, podmanivý hruškový likér na bázi pravého koňaku rodiny Godet, jež v 16. století stála u samého zrodu koňakové kategorie. Namíchejte si jednoduchý, osvěžující Pearadise Tonic nebo se zahřejte sklenkou likéru k šálku espressa! Spojení sladkých hrušek a znamenitého francouzského koňaku vás zcela okouzlí.

Pearadise Tonic

Ingredience:

1 díl likéru Godet Pearadise

3 díly toniku Fever-Tree Indian Tonic Water

led

osminka limetky

Postup:

Do sklenice s ledem nalijeme likér Godet Pearadise a tonik Fever-Tree. Zakápneme šťávou z limetky, kterou vhodíme do drinku na ozdobu. Zlehka promícháme.

TIP: Pearadise k espressu

Sklenička likéru Godet Pearadise

Šálek espressa

Vychutnejte si dokonalé souznění dvou perfektně vyladěných chutí.

CRODINO SPRITZ

Může se stát, že si chcete nebo musíte místo klasického svařáku nebo punče dát něco nealkoholického. Možná, že si klasický aperitiv Crodino vychutnáváte v létě místo alkoholického spritzu, ale rozhodně mu patří i místo v zimním repertoáru drinků. Příjemně vás navnadí na odpoledne na zasněžených svazích, ocení ho ti, které čeká jízda autem, ale zároveň i všichni, kdo milují chuť tohoto legendárního italského aperitivu.

Ingredience:

10 cl Crodino

10 cl soda

plátek pomeranče

led

Postup:

Vinnou sklenici naplňte kostkami ledu, nalijte do ní 10 cl sody a doplňte vychlazené Crodino Biondo či Crodino Rosso. Promíchejte a ozdobte plátkem pomeranče.

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama