Dort Šarlota s kokosovými tyčinkami
Množství: 1 dort (forma o průměru 15 cm)
Doba přípravy: 45 minut + chlazení
Ingredience:
- 16x Tyčinka Pribináček kokos
- 2x vanilkový velký Pribináček (250 g)
- 2x smetanový velký Pribináček (250 g)
- 80 g třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžíce borůvkové marmelády
- 200 ml smetany ke šlehání
- 7 g želatiny (plátky)
- jahody, maliny a borůvky
Postup
- Želatinu namočte podle návodu na obalu. V míse smíchejte Pribináčky v kelímku s cukry a borůvkovou marmeládou. Smetanu vyšlehejte, nemusí být úplně tuhá.
- Změklou želatinu po vychladnutí vymačkejte od přebytečné vody a vetřete ji do sladkého krému.
- Dno formy na dort vyložte potravinářskou fólií. Kokosové Tyčinky vyskládejte čokoládovou stranou dovnitř jednu vedle druhé. Opatrně vnitřní část naplňte krémem. Nechte ideálně do druhého dne v ledničce zchladnout, minimálně však 2 hodiny.
- Poté opatrně rozevřete formu na dort, stáhněte mašlí kolem dokola a pomocí cukrářské špachtle přendejte i s fólií na talíř. Šarlotu ozdobte čerstvým ovocem. V létě se hodí jahody, maliny a borůvky.