BLOG Češka z Česka: Jednoduchý recept na hrníčkovou nedělní bábovku
Klasika českých moučníku? Jednoznačně bábovka! Neurazí při slavnostnějších chvílích i v běžných dnech, kdy nemáte času nazbyt. Zkuste tento jednoduchý hrníčkový recept.
Co budete potřebovat:
- 1 hrnek cukru
- 2 vejce
- 1/2 hrnku slunečnicového oleje
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- prášek do pečiva
- vanilkový cukr
- kůra z citronu
- trochu kakaa
Postup:
Češka z Česka
Jana tvoří blog Češka z Češka (https://www.ceskazceska.cz), ve kterém najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v České republice, lokální suroviny, využití kuchyňských známých i divokých bylinek, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska. Nechte si připomenout něco z české kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…
- Smíchejte cukr s vejci, přidejte olej, mouku, mléko, prášek do pečiva, vanilkový cukr a dobře promíchejte nebo šlehačem prošlehejte, aby v těstě nebyly hrudky.
- Rozdělte těsto do dvou misek. Do jedné misky přidejte dle chuti nastrouhanou kůru z citronu. Do další misky s těstem dejte holandské kakao také dle chuti.
- Těsto nalijte do vymazané formy na bábovku a pečte na 200 °C 45-50 min.
- Po upečení ještě horkou bábovku vyklopte na talíř a nechte vychladnout.
Další jednoduché tradiční moučníky najdete na mém blogu www.ceskazceska.cz