reklama
Žena
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
Zpracujte čerstvě nasbírané houby do skvostných pokrmů: S masem či kuskusem
5
/8
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: archiv PR
Chlebová polévka s houbami a sýrem
Ingredience
400 g starého chleba
1 l vývaru
200 g hub dle vlastního výběru
sýr Asiago stravecchio (případně jiný tvrdý sýr) v množství dle chuti
extra panenský olivový olej, máslo, sůl
Postup
Nejprve dejte vařit vývar se třemi lžícemi olivového oleje.
Jakmile začne vývar vřít, přidejte starý chleba nakrájený na kousky a míchejte, až vznikne jednolitá směs.
Tu nechte za častého míchání vařit další asi půl hodiny.
Mezitím očistěte houby, nakrájejte je na plátky a orestujte na pánvi na troše oleje, osolte a opepřete.
Polovinu chlebového vývaru pak nalijte do zapékací mísy, přidejte houby a sýr nastrouhaný na hoblinky a zalijte zbylou polovinou vývaru.
Navrch opět nasypte hoblinky sýru.
Přidejte několik oříšků másla a dejte na chvíli gratinovat do trouby při 200°.
Servírujte ozdobené pár kousky hub a trochou sýra.
reklama
Další zajímavé články
Leonardo DiCaprio nebo seriálová Ally: Kdo ze slavných má v listopadu narozeniny
Trnitá cesta ze skláren na koncertní pódia. Marta Kubišová slaví 82. narozeniny
Heidi Klumová je nekorunovanou vládkyní Halloweenu a mění se k nepoznání
reklama
reklama
reklama