reklama

Zpracujte čerstvě nasbírané houby do skvostných pokrmů: S masem či kuskusem

Chlebová polévka s houbami a sýrem

Ingredience

  • 400 g starého chleba
  • 1 l vývaru
  • 200 g hub dle vlastního výběru
  • sýr Asiago stravecchio (případně jiný tvrdý sýr) v množství dle chuti
  • extra panenský olivový olej, máslo, sůl

Postup

  1. Nejprve dejte vařit vývar se třemi lžícemi olivového oleje.
  2. Jakmile začne vývar vřít, přidejte starý chleba nakrájený na kousky a míchejte, až vznikne jednolitá směs.
  3. Tu nechte za častého míchání vařit další asi půl hodiny.
  4. Mezitím očistěte houby, nakrájejte je na plátky a orestujte na pánvi na troše oleje, osolte a opepřete.
  5. Polovinu chlebového vývaru pak nalijte do zapékací mísy, přidejte houby a sýr nastrouhaný na hoblinky a zalijte zbylou polovinou vývaru.
  6. Navrch opět nasypte hoblinky sýru.
  7. Přidejte několik oříšků másla a dejte na chvíli gratinovat do trouby při 200°.
  8. Servírujte ozdobené pár kousky hub a trochou sýra.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama