reklama

Zdravé recepty pro posílení imunity: Co budete vařit o víkendu vy?

Hummus z fazolek mungo

Ingredience:

  • 120 g loupaných fazolek mungo
  • 120 g sezamová pasta Tahini
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • sůl Biosal a pepř podle chuti

Postup

  1. Fazolky vařte v 360 ml vody se špetkou soli, a to až do změknutí, cca 20 minut.
  2. Uvařené fazolky sceďte, vložte do mixéru, přidejte tahini pastu, citrónovou šťávu, česnek a sůl.
  3. Směs rozmixujte do hladka.
  4. Pomazánku servírujte pokapanou olivovým olejem a posypanou čerstvě namletým pepřem nebo opraženým římským kmínem.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama