reklama

Menu plné vášně: Valentýnské pokrmy s afrodiziakem, od předkrmu až po sladkou tečku

Dezert: Kokosovo-ovocný raw dort

Ingredience

Na korpus

  • 3 šálky kešu ořechů (přes noc namočených ve vodě)
  • ½ šálku datlí 
  • ½ šálku agávového sirupu 
  • ¾ šálku kokosového oleje (například Biolinie)

Náplň

  • ½ šálku kešu oříšků
  • ¼  šálku vody
  • ¼ šálku kokosového oleje
  • 2 polévkové lžíce agávového sirupu 

Postup

  1. Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru 23 cm. Vyložte ji pečlivě pečícím papírem.
  2. Suroviny na korpus rozmixujte v mixéru, tak aby směs zůstala hrubší, nebyla úplně jemně rozmixovaná.
  3. Vzniklou směs rozetřete do formy na pečicí papír a lžící do rovna uhlaďte.
  4. Poté v mixéru rozmixujte všechny suroviny na náplň. Tentokrát do zcela jemné a hladké konzistence. Vzniklý krém rozetřete na korpus.
  5. Dejte alespoň na 2 hodiny chladit do lednice. Pak dort ozdobte ovocem.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama