Udělejte si doma smažák snů. Šéfkuchař prozradil tajemství nejdražšího sýru v Praze
Smažený sýr ze sítě restaurací Lokál není žádná hotovka za sto korun. Šéfkuchař Marek Janouch prozradil, jak si udělat osvědčenou klasiku tuzemské gastronomie jako v restauraci. Podívejte se a nechte se inspirovat na domácí vaření.
Návštěvu restaurace si řada Čechů nedokáže představit bez smaženého sýra. Jenže gastronomické podniky jsou momentálně zavřené, takže nezbývá než si nechat jídlo doručit domů, nebo si ho uvařit.
S 30procentním smaženým "nešvarem" tuzemské gastronomie neúspěšně bojoval v televizi už Zdeněk Pohlreich, zvítězit se mu ale nepovedlo.
V síti restaurací Lokál se proto před řadou let zamysleli nad tím, jak vyjít lidem vstříc a udělat tuhle klasiku kvalitně. "Řekli jsme si: Proč ho nemít? Ale uděláme ho jinak a líp, než to mají všude jinde," vysvětil šéfkuchař Marek Janouch.
Smažák z Lokálu si můžete objednat u nich ve výdejním okénku a odnést si ho s sebou domů, nebo si ho zkusit sami udělat.
Co budete potřebovat:
- eidam 30 %
- polohrubou mouku
- vajíčka
- strouhanku
- přepuštěné máslo
Postup:
Sýr obalte jako klasické řízky. Přepusťte si v rendlíku máslo, ve kterém budete obalený sýr smažit. Ano, trik je v tom, že místo v oleji se smaží v přepuštěném másle. A díky polohrubé mouce vám nevyteče. Vyndejte ho, až bude zlatavý.
Smažený sýr je nejlepší podávat s vařeným bramborem a čerstvou pažitkou. Dobrou chuť.